EFOTT – Velencén rendezik, de az Óbudai Egyetem lesz a házigazda

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának idei házigazdája az Óbudai Egyetem lesz július 10–14. között. A hírt az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján jelentette be a felsőoktatási intézmény.

Forrás: MTI2024. 01. 11. 19:00
20160713_1022_FDA
20160713 Velence EFOTT fesztivál Fotó Földi D Attila Fotó: F�ldi D. Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők Rácz Ervint, az egyetem oktatási rektorhelyettesét idézték, aki szerint a magyarországi műszaki felsőoktatás egyik vezető intézménye a nyári rendezvényen az innovációt, az alternatív energia felhasználását és a fenntarthatóságot állítja majd a fókuszba. 

a20210811_Sukoro_EFOTT_Magna_koncert_fesztival_fg_fmh (7)
Magna Cum Laude-koncert az EFOTT-fesztiválon 2021. augusztus 11-én Sukorón. Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor 

A rektorhelyettes szerint az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) kiváló lehetőséget jelent arra, hogy az Óbudai Egyetem interaktív, szórakoztató formában mutassa be a részt vevő fiataloknak a műszaki tudományok legújabb trendjeit, a mindennapi életünket befolyásoló friss alkalmazásokat és találmányokat. Hozzátette: 

a szórakozás és a strandolás mellett értékes időtöltést biztosítanak majd a sport- és ismeretterjesztő programok.

Az egyetem közleménye szerint a felsőoktatási intézmény a júliusi egyetemi fesztiválon a fiatalokat érdeklő egyik legfontosabb kérdésre, a klímaváltozásra és az energiafelhasználás legújabb módozataira is fel kívánja hívni a figyelmet. A fesztivál UNIverzum sátrának energiafelhasználását például napelemekkel biztosítják majd, ezt összekötve az aktuális termelési adatok nyomon követésével. Ezenkívül számos programmal, workshoppal is készülnek, amelyek mindegyike a különböző képzési területeket mutatja be a forrasztástól a LED-technológián át a VR- és AR-eszközök fejlesztéséig, de szó lesz a legújabb robotikai kutatásokról, a drónok felhasználási lehetőségeiről és a programozás legújabb eredményeiről is.

Az EFOTT a hallgatóknak és a gazdasági élet szereplőinek egyaránt nagy jelentőségű rendezvény, ezért az Óbudai Egyetemnek páratlan lehetőséget jelent a bemutatkozásra, a fiatalok érdeklődésének felkeltésére.

 

 

Borítókép: EFOTT-fesztivál Velencén (Fotó: Földi D. Attila)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.