Irodalomtól cirkuszig: összművészeti gálával készülnek a magyar kultúra napjára Veszprémben

Január 22-én látványos és sokszínű programmal ünnepli a magyar kultúra napját a Veszprémi Petőfi Színház.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház2024. 01. 10. 18:30
A Veszprémi Petőfi Színház épülete
A Veszprémi Petőfi Színház épülete Forrás: Facebook/Veszprémi Petőfi Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is kiemelten készül a magyar kultúra napjára a Veszprémi Petőfi Színház, a teátrum nagyszabású gálát rendez január 22-én. Az est során a hazai kultúra szinte valamennyi területe megjelenik majd: a népművészet, a magyar nóta, az operettirodalom, az opera és a komolyzene, a musical, a magyar irodalom csodálatos művei, valamint a cirkuszművészet és a balett is. 

 

A gálán Vastag Tamás élőben adja majd elő a színház Veszprémnek készült Petőfifjú – Anyám, az álmok nem hazudnak musicalének betétdalát, a Nem megyek én innen sehova című szerzeményt. 

A fellépők között a Veszprémi Petőfi Színház művészei mellett ott lesznek a teátrum operettgálájának és operettfesztiváljának állandó vendégei, Horváth Elemér Emil és Horváth Péter is, de közreműködnek a Székesfehérvári Balett Színház táncművészei és a Fővárosi Nagycirkusz művészei, valamint a Zöldág Néptáncegyüttes is.     

Borítókép: A Veszprémi Petőfi Színház épülete (Forrás: Facebook/Veszprémi Petőfi Színház) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.