Pedro Almodóvar első angol nyelvű nagyjátékfilmjét forgatja márciusban

Világsztárok főszereplésével kezdi forgatni márciusban első angol nyelvű nagyjátékfilmjét az Oscar-díjas spanyol rendező. Pedro Almodóvar The Room Next Door (A szomszéd szoba) címet viselő alkotásában Tilda Swinton, Julianne Moore és John Turturro is szerepel – közölte a film gyártásáért felelős El Deseo produkciós cég.

Forrás: MTI2024. 01. 26. 10:00
Pedro Almodóvar
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedro Almodóvar a film jeleneteit New Yorkban és Madridban veszi fel a tájékoztatás szerint. Egy tökéletlen anya és haragos lányának történetéről szól a film, akiket egy nagy félreértés választ el egymástól. Kettejük között ott áll az anya barátnője, kezelve fájdalmukat és keserűségüket. Az anya újságíró, haditudósító, a barátnő regényíró. 

Tilda Swinton brit színésznő lesz Pedro Almodóvar első angol nyelvű nagyjátékfilmjének egyik főszereplője
Tilda Swinton brit színésznő lesz Pedro Almodóvar első angol nyelvű nagyjátékfilmjének egyik főszereplője (Fotó: Ettore Ferrari / MTI/EPA-ANSA)

A film a háborúk határtalan kegyetlenségéről, a halálról, a barátságról és a szexuális élvezetről szól, amely a legjobb szövetséges a borzalom elleni harcban 

– fogalmazott a gyártó.

 

A 74 esztendős spanyol rendező angol nyelven eddig két rövidfilmet készített: 2020-ban a The Human Voice című alkotást Tilda Swintonnal a címszerepben, tavaly pedig a Strange Way of Life című mozit Pedro Pascal és Ethan Hawke főszereplésével. 

Egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, hogy a két kisfilm gyakorlat az angol nyelvű munkához, felkészülés egy egész estés film elkészítésére.

 

Borítókép: Pedro Almodóvar, Tilda Swinton és Julianne Moore (Forrás: Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.