Közös színművészeti képzésekről egyeztek meg

Stratégiai partnerségét együttműködési megállapodással erősíti a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) – közölte a Soproni Egyetem.

Forrás: MTI2024. 01. 20. 17:30
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Sepsi Enikő a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, valamint Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora aláírja a megállapodást
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Sepsi Enikő a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, valamint Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora aláírja a megállapodást (Fotó: Eöri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház) Fotó: Eöri Szabó Zsolt Forrás: Nemzeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színház és az egyetemek a jövőben együttműködnek közös képzések létrehozásában, oktatócserék, közös érdek alapján benyújtható pályázatok és kulturális rendezvények megszervezésében. A háromoldalú megállapodást a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő, valamint a Soproni Egyetem rektora, Fábián Attila írta alá pénteken a fővárosi teátrumban.
 

Soproni Egyetem, Nemzeti Színház, SZFE
Stratégiai partnerségüket együttműködési megállapodással erősítik. Forrás: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt

 

Az együttműködés lehetőséget biztosít az SZFE hallgatóinak, hogy a Soproni Egyetem kulturális tereiben, a Ligneum Látogatóközpontban és az Erdészeti Múzeum impozáns udvarán mutassák be tudásukat.

A megállapodás nyitányaként 2024 márciusában Molnár Ferenc két egyfelvonásos vígjátékát, az Egy, kettő, három, valamint az Ibolya című darabokat mutatják be Bordrogi Gyula és Schell Ádám közreműködésével, de annak színpadra vitelében a Színház- és Filmművészeti Egyetem színinövendékei is részt vesznek – tudatták a közleményben.

Borítókép: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Sepsi Enikő a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, valamint Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora aláírja a megállapodást (Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.