Találkát adott a sors

A Cziffra-fesztivál számos eseményén teremt szintézist különböző műfajok között és mutatja be a zongora ezer arcát. Február 13-án a MOMkult színháztermében Gubik Petra színművész és Balázs János együtt lépnek színpadra Cziffra György életét megidéző egyedi zenés-prózás műsorukkal.

Forrás: Cziffra Fesztivál2024. 01. 17. 15:00
Gubik Petra
Fotó: Cziffra György Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az este során Cziffra György életének jelentős állomásait sorra véve az előadás felidézi azokat a fontos találkozásokat, amelyek segítették számára a művészi kiteljesedést, a zenébe és az emberekbe vetett hit szüntelen lobogását. A klasszikus kompozíciók mellett az ’50-es évek meghatározó dallamai is felcsendülnek. Mély érzelmek és zenei magaslatok hatják majd át a produkciót. Olyan ember életútja tárul elénk, akit az európai történelem legsűrűbb és legviszontagságosabb eseményei sem tántoríthattak el attól, hogy beteljesítse sorsát és küldetését: szüntelenül adni, valamint boldogságot és nyugalmat teremteni az emberek életében.

Balázs János
Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész. Fotó: Cziffra György Fesztivál

A 20. század második felében élt zongoraművész életútjának bemutatásában Balázs János partnere a Junior Prima díjas művésznő, Gubik Petra lesz. A zenei televíziós műsor sikere, a Magyarország legsokoldalúbb előadója cím elnyerése után most a fesztiválon is színpadra lép, ahol a műfaji sokszínűség jegyében kiegészíti egymást próza és zene, klasszikus és könnyűzenei melódia.

Azzal kísérleteztünk Jánossal, miként tud találkozni a klasszikus zene a jazzel és a prózával. A kísérlet komplex előadássá nőtte ki magát Oláh-Horváth Sára dramaturg segítségével

– mondta Gubik Petra.

Borítókép: Gubik Petra (Forrás: Cziffra-fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.