Vietnámi delegáció tárgyalt a Zeneakadémián

Új ösztöndíjprogramról, mesterkurzusokról és közös koncertről állapodott meg a távol-keleti ország kultúráért felelős miniszterhelyettese és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nemzetközi rektorhelyettese.

Forrás: LFZE2024. 01. 20. 15:34
vietnámi delegáció
A vietnámi delegáció tagjai a Zeneakadémián (Forrás: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) Forrás: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magas rangú, népes küldöttség folytat jelenleg megbeszéléseket hazánkban állami és intézményi vezetőkkel Vietnám miniszterelnökének vezetésével. A látogatás részeként tárgyalt a Zeneakadémián pénteken Dr. TaQuang Dong, a délkelet-ázsiai ország kultúráért, sportért és turizmusért felelős miniszterhelyettese, Tran Hai Van, a tárca nemzetközi együttműködésekért felelős osztályának igazgatóhelyettese, Le Anh Tuan professzor, a Vietnámi Nemzeti Zeneakadémia rektora és Nguyen Thi Hai Van, az intézmény képzési, kutatási és nemzetközi osztályának vezetője Fekete Gyula nemzetközi és tudományos rektorhelyettessel, valamint Freytag Orsolyával a Zeneakadémia Nemzetközi és Intézményfejlesztési Osztálya képviseletében.

Zeneakadémia
Hangverseny a Zeneakadémián. Forrás: Facebook/Zeneakadémia/Fazekas István

A felek a megbeszélésen megállapodást kötöttek arról, hogy a Zeneakadémia segíti annak az új vietnámi ösztöndíjprogramnak a megvalósítását, amellyel a legkiemelkedőbb tehetségeknek teremtenek lehetőséget külföldi, elsősorban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett művészeti tanulmányokra.

A program a teljes képzésre, a diploma megszerzésig szól kizárólag a legkiválóbb hallgatóknak, ezért a delegáció kérésére a Zeneakadémia az arra érdemes, tehetséges vietnámi hallgatók felzárkóztatásában is segítséget nyújt, mesterkurzusok formájában, főként zongora, hegedű, ének-, zeneszerzés és karmesterképzés terén.
A tárgyaláson egyeztettek a Vietnámi Nemzeti Zeneakadémiával 2016-ban aláírt együttműködési megállapodás idén esedékes megújításáról, valamint arról is, hogy mivel 2025-ben ünnepeljük a két ország diplomáciai kapcsolatfelvételének 75. és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem létrejöttének 150. évfordulóját, a kettős jubileumra közös hangverseny szervezését tervezik a két országot képviselő partnerek.

Borítókép: A vietnámi delegáció tagjai a Zeneakadémián (Forrás: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.