Nyolcvanéves lenne Szécsi Pál

Az egyik legnépszerűbb magyar táncdalénekes, Szécsi Pál tiszteletére rendeznek emlékkoncertet születésének 80. évfordulója alkalmából március 10-én a Budapest Sportarénában. Az est során mások mellett Miller Zoltán, Nagy Sándor, Pál Dénes, Serbán Attila énekli el a nagy Szécsi Pál-slágereket, kísér a Magyarul Szeretjük! Zenekar – adta hírül az MTI.

Forrás: MTI2024. 02. 09. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koncerten felcsendül majd egyebek között a Csak egy tánc volt, az Egy szál harangvirág, a Gedeon bácsi, a Karolina, a Két összeillő ember, az Én édes Katinkám, a Szeretni bolondulásig, A távollét, a Kósza szél, a Mint a violák vagy a Pillangó című szám is.

Szécsi Pál a Magyar Televízió táncdalfesztiváljának elődöntőjében (Forrás: MTI/Nemzeti Fotótár)

Szécsi Pál a hetvenes évek első felének egyik legnagyobb magyar sztárja volt, annak ellenére, hogy mindössze néhány év adatott meg neki arra, hogy a rivaldafényben álljon. A hányatott sorsú, apját hamar elvesztő, majd anyja által magára hagyott és így állami gondozásba került kisfiú felcseperedve nyomdai segédmunkásként és strandkabinosként dolgozott. Később egy véletlen folytán manöken lett, majd alig 21 évesen néhány dalt el kellett énekelnie a kifutón

 – idézi fel a koncert szervezői által kiadott közlemény, hozzátéve, hogy Szécsi Pál tehetségére hamar felfigyeltek, énekesi karrierje gyorsan beindult. Az ország kedvencévé vált, dalait milliók dúdolták. Szerelme, Domján Edit színésznő halálát nem tudta feldolgozni. Mindössze 30 éves volt, amikor 1974 áprilisában öngyilkos lett. Bár életében csak két nagylemeze jelent meg, halála után még tíz albumot adtak ki a dalaival.

Borítókép: A legendás énekes a nők bálványa volt (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.