Búcsúkoncertet ad Budapesten a kubai legenda

A Budapest Sportarénában tartandó koncert egyedülálló lehetőséget kínál a rajongóknak, hogy közelebbről megismerjék és élőben élvezzék a legendás énekesnő búcsúelőadását. Omara Portuondo, mint latin zenei ikon, több generáció számára jelenti a kubai zene és életérzés megtestesítőjét.

Forrás: Green Stage Production2024. 02. 27. 14:00
A kubai zenei legenda, Omara Portuondo
A kubai zenei legenda, Omara Portuondo Forrás: Green Stage Production
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenetörténelem egyik ikonikus alakja, Omara Portuondo, a kubai zenei élet meghatározó személyisége október 6-án a Budapest Sportarénában tartja magyarországi koncertjét. Az énekesnő, aki Havannában született és a világzene egyik legbefolyásosabb alakjaként vált ismertté, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is hírnevet szerzett. Számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet, köztük egy Latin Grammy-díjjal és Grammy-díj jelöléssel.

A kubai zenei legenda, Omara Portuondo
A kubai zenei legenda, Omara Portuondo (Fotó: Green Stage Production)

Omara 1930-ban született Havannában, az elmúlt évtizedekben nem csupán a kubai zene, de a világzene ikonjává vált.

A „filin” műfaj meghatározó alakjaként Portuondo klasszikus amerikai torch songokat és kubai befolyású dzsesszt ötvöző stílusa révén hódította meg a közönséget.1997-ben, 67 évesen debütált az Egyesült Államokban, a Carnegie Hallban, mint a díjnyertes Buena Vista Social Club egyetlen női tagja. Azóta világkörüli turnéin keresztül bemutatkozott a világnak, és az új generációk rajongását is elnyerte.

A kubai énekesnő pályafutásának sokszínűségét szülei és nővére, Haydee inspirálta. A nehéz politikai fordulatok és kihívások ellenére Omara Portuondo kitartott hivatása mellett és szólókarrierjével tovább mélyítette a zenei hagyományokat.

Az amerikai gitáros és producer, Ry Cooder által összehozott Buena Vista Social Club projekt újabb lendületet adott a karrierjének.

A sikeres filmjük és az albumuk nemzetközi ismertséget hozott számára, és a későbbi években számos díjat és elismerést kapott.

Legutóbbi albuma, a „Vida”, Latin Grammy-díjat nyert, és jelölést kapott az amerikai Grammy-díjra is.

A 2024-es turné során Omara Portuondo a világ számos pontját készül meghódítani, köztük Spanyolországot, az Egyesült Államokat és nem utolsó sorban Magyarországot, bizonyítva, hogy a zene egyetemes és nem ismer határokat. A művésznő jelenleg új albumán dolgozik, amelyet idén tavasszal terveznek kiadni.

A Budapest Sportarénában tartandó koncert egyedülálló lehetőséget kínál a rajongóknak, hogy közelebbről megismerjék és élőben élvezzék a legendás énekesnő búcsúelőadását.

Életpályájának legnagyobb dalait hallhatjuk, amelyek megidézik a kubai zene gazdagságát és sokszínűségét emellett átélhetjük a latin hangulatot, ahol a zene és a kubai kultúra varázslatos világa találkozik, hisz a szenvedély és a mély érzelmek mindig központi szerepet játszottak a művészetében.

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, amelynek mottója:
„A Földünk védelme, és ezért tudatos célunk, minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amely ezt a keletkezett öko lábnyomot ellensúlyozni képes”.

 

Borítókép: a budapesti koncert plakátja (fotó: Green Stage Production)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.