Podcastet indít az Öt Templom Fesztivál

A podcast egy új csatorna, ami lehetőséget ad a közönséggel való találkozásra, a fesztiválhoz, helyszíneihez, fellépőihez kapcsolódó gondolatok kifejtésére. Az Öt Templom Fesztivál sosem rettent vissza az újításoktól, a tradíciók tisztelete mellett mindig fontos volt a szervezőknek, hogy lépést tartsanak a változással.

Forrás: Öt Templom Fesztivál2024. 02. 22. 21:00
Öt Templom Fesztivál podcast
Öt Templom Fesztivál podcast Forrás: Öt Templom Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondanivaló bőven akad, hiszen évente kétszer, az Öt Templom Fesztivál és az Öt Templom Advent alkalmával hazai és nemzetközi előadókkal telnek meg Győr-Újváros templomai. A szervezők nem egy átlagos programajánló podcastet álmodtak meg, gördülékeny beszélgetésekkel, sztorizgatásokkal, háttértörténetekkel várják a hallgatókat, a tervek szerint heti rendszerességgel.

Évente kétszer, az Öt Templom Fesztivál és az Öt Templom Advent alkalmával hazai, és nemzetközi előadókkal telnek meg Győr-Újváros templomai.
Évente kétszer, az Öt Templom Fesztivál és az Öt Templom Advent alkalmával hazai és nemzetközi előadókkal telnek meg Győr-Újváros templomai. Fotó: Győrplusz.hu

Az első adás február 21-én debütált a fesztivál Spotify és YouTube csatornáján.

A műsorban az állandó kérdező Bajzát Zsuzsi lesz, a stabil beszélgetőtárs pedig Pál Kálmán, fesztiváligazgató. Az első adás az öt templom utcájáról szól, és arról a különleges miliőről, ami a mai napig átszövi itt a tereket, templomokat, embereket.

A második adásban, február 28-án, vendég érkezik majd a podcastbe: Mizsei Zoltán, a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékének egyetemi docense.

Mesél majd a májusi győri workshopjáról, melynek legvégén a résztvevők maguk is felléphetnek egy gregorián énekeken alapuló vesperáson. Mivel az Öt Templom Fesztivál Podcastjének zenéjét is Mizsei Zoltán komponálta, így a tervek szerint ennek a műfajnak a rejtelmeibe is beavatja majd a hallgatókat.

 

Borítókép: Az Öt Templom Fesztivál podcastje február 21-én indult (fotó: Öt Templom Fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.