A kormány idén is támogatja a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezeteket

Megjelent a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek működését és szakmai programjaik megvalósítását támogató pályázata.

Forrás: KIM2024. 02. 15. 21:30
Németh_Levente_20231125_Balatonboglár_Folk Est Balatonbogláron_Folk Est_13
20231125 Balatonboglár Táncos cipőbe bújtak és egy jót roptak azok, akik ellátogattak a Boglári Senior Néptánccsoport Folk Estjére. Fotó: Németh Levente NL Somogyi Hírlap Fotó: Nemeth_Levente
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a KIM által kiadott közleményben írják, a kormány elkötelezetten támogatja az értékalapú, minőségi kulturális szolgáltatások megvalósítását. A minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek számára kiírt pályázat ösztönözni kívánja a szervezeteket kulturális értékeink megóvására, azok minél szélesebb körű megismertetésére és átörökítésére, valamint új művészeti alkotások létrehozására.

FH_0364
Tusnádfürdővel közös kiállítást és néptáncbemutatót rendezett a városi önkormányzat sikeres pályázatának 2023. december 1-jén, Orosházán. A Petőfi Művelődési Központban az orosházi díszítőművészeti kör munkái, valamint a testvértelepülésről érkezett székely népviseletek is láthatók. Forrás: Békés Megyei Hírlap/Für Henrik 

A 830 millió forint keretösszegű felhívásra hat kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek: Budapest fővárosi színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek, vidéki színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek, szabadtéri színházak, nemzetiségi színházak, Budapest fővárosi zeneművészeti szervezetek, továbbá vidéki zeneművészeti szervezetek.

A pályázatok beadási határideje 2024. március 16-a. 

A felhívások megtalálhatóak a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján. A benyújtott pályázatokról született döntést 2024. április 30-áig hozza nyilvánosságra a támogatáskezelő.

Borítókép: Táncos cipőbe bújtak és egy jót roptak azok, akik ellátogattak a Boglári Senior Néptánccsoport folkestjére 2023. november 25-én Balatonbogláron (Forrás: Somogyi Hírlap/Németh Levente)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.