Segítséget kapnak első nagylemezük elkészítéséhez a fiatal zenészek

A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) által elindított Petőfi-nagylemezprogram célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni. A nyertesek munkáját mentorként a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb szakemberei segítik majd. A felhívásra február 29-ig várják a jelentkezőket.

Forrás: PKÜ2024. 02. 15. 12:00
Basszusgitár Fotó: Huszár Gábor Forrás: Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi-nagylemezprogramot az első két sikeres éve után – összesen több mint ezer zenei produkció jelentkezett – harmadszor hirdeti meg a PKÜ. A program nyertesei Magyarország legjobb zenei producereivel dolgozhatnak együtt, hogy létrehozzák első nagylemezeiket. A kiválasztott előadók egy éven keresztül kapnak koncentrált, teljes körű szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.  

Az előadók és zenei formációk célzottan tudnak a számukra legmegfelelőbb producerhez jelentkezni, akivel – kiválasztásuk esetén – elkészíthetik LP-jüket.

 A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozza a programba jelentkezők által beküldött hangfelvételeket, és a húsz, legtöbb pontszámot kapott zenei formáció kap személyre szabott ütemtervet, hogy elkészíthessék a minimum tíz számos, legalább 35 perces nagylemezüket.  

A program kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs meg a kapcsolati tőkéjük, nem ismerik a megfelelő szakembereket, viszont már vannak demóik, van víziójuk és elképzelésük arról, hogyan szeretnének bemutatkozni a hazai zeneiparban.  

A 2024-es Petőfi-nagylemezprogram producerei: Tembo, Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Vári Gábor, Somogyvári Dániel, Kozma Kata, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, valamint Simon István. 

Borítókép: Harmadszor hirdeti meg programját a PKÜ (Fotó: Kisalföld/Huszár Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.