Grandiózus csoportos fotótárlat nyit Pécsen

Generációkon átívelő csoportos kiállítást rendez csaknem kétszáz alkotó részvételével a Magyar Fotóművészek Szövetsége március 23. és április 28. között Pécsen. A tárlatot a város két főtéri kiállítóhelyén, a Pécsi Galériában és a Művészetek és Irodalom Házában található Martyn Ferenc Galériában lehet majd megtekinteni.

Forrás: MTI2024. 03. 21. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utóbbi helyszínen a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának tagjai (FFS) mutatkoznak be fényinstallációs, fényművészeti alkotásokkal, míg a nagyobbik térben a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagjai (MFSZ) mutatják be legfrissebb munkáikat. A legjelentősebb magyarországi, csaknem háromszáz tagot számláló fotográfiai egyesület alapításától részt vesz a magyar fotográfia népszerűsítésében, kutatásában, pályázataival elősegíti a hazai fotókultúra fejlődését.

Az egyesület hat évtizedes története során olyan, a magyar fotóművészetet meghatározó alkotók voltak a szövetség tagjai, mint Angelo, Bárány Nándor, Cornell Capa, Escher Károly, Kálmán Kata, Kerekes Gábor, Lőrinczy György, Lucien Hervé, Pécsi József, Rónai Dénes és Vadas Ernő. 

A szövetség 1977-ben megalapította és jelenleg is működteti az FFS-t, amely a fiatal magyar fotográfusok legjelentősebb szakmai szervezete. Pécsen az első fotóművészeti seregszemle 1995-ben volt, majd 2011-ig kilenc alkalommal a Pécsi Galéria adott otthont a hazai fotóművészet meghatározó alkotóinak.

Borítókép: Érdeklődők egy kiállításon (Forrás: Facebook/Magyar Fotóművészek Szövetsége)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.