Ennyit kerestek tavaly Hollywood nagyágyúi

Adam Sandler lett tavaly Hollywood legjobban kereső színésze, megelőzve ezzel Margot Robbie-t. Tom Cruise a harmadik a Forbes magazin listáján, míg a top 10-be bejutott egyetlen brit színész Jason Statham lett.

2024. 03. 09. 7:00
Jennifer Aniston és Adam Sandler a Gyagyás gyilkosság 2-ben
Forrás: themoviedb.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adam Sandler 2023-as filmes projektjei 73 millió dolláros bevételt hoztak a konyhára, amivel a Forbes magazin szerint ő lett az év legjobban fizetett színésze Hollywoodban. A Netfilxen tavaly mutatták be Sandler filmjei közül a Gyagyás gyilkosság 2-t, a Ne merészelj eljönni a bát micvámrát és a Leót is.

Hollywood legjobban fizetett színészeinek listáján szerepel Margot Robbie és Ryan Gosling is.
Hollywood legjobban fizetett színészeinek top 10-es listáján szerepel Margot Robbie és Ryan Gosling is (Fotó: Andy Rain)

A második helyen Margot Robbie végzett, aki 33 évesen a legfiatalabb színész a listán. Az általa társproducerként jegyzett Barbie sikere nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Robbie 2023-ban 59 millió dollárt keresett.

Annak ellenére, hogy a legutóbbi Mission: Impossible film a vártnál rosszabbul teljesített a mozipénztáraknál (részben a Barbenheimer jelenségnek köszönhetően), a film profitja, valamint a 2022-es Top Gun: Maverick tavalyi évre csúszott bevételei miatt Tom Cruise a harmadik helyezett a listán 45 millió dollárral.

Margot Robbie Barbie-s partnere, Ryan Gosling megosztva negyedik lett az Oppenheimer Matt Damonja mellett; mindkét férfi 43 millió dollárt keresett tavaly. Eközben Ben Affleck, Damon színésztársa – és rendezője – a tavaly év elején bemutatott Nike sportfilmben, az Airben, 38 millió dollárral a kilencedik helyen áll.

Jennifer Aniston, Adam Sandler partnere a Gyagyás gyilkosságban 42 millió dollárral a hatodik helyre került a listán. A top 10-ben szereplő mindössze két nő egyike, Aniston az elmúlt öt évben csak két filmben szerepelt – a Gyagyás gyilkosságban és annak folytatásában –, de éves összjövedelmét feltehetően jócskán kiegészítették a Jóbarátokból származó bevételek.

A Megfojtott virágok sztárja, Leonardo DiCaprio 41 millió dollárt keresett tavaly, amivel megosztva a hetedik helyen végzett Jason Stathammel, az egyetlen brit színésszel a listán.

Statham négy 2023-as filmben szerepelt: Halálos iramban 10., Meg 2: Az árok, Feláldozh4tók és a Guy Ritchie rendezte Fortune-hadművelet: A nagy átverés.

A 10. helyen Denzel Washington végzett, aki 24 millió dollárt keresett, nagyobbrészt a harmadik Védelmező filmmel. 69 évesen ő a legidősebb, és az egyetlen fekete színész a listán.

2022-ben Tyler Perry vezette a Forbes-listát, míg Dwayne Johnson az azt megelőző három egymást követő évben végzett az élen.

 

Borítókép: Jennifer Aniston és Adam Sandler a Gyagyás gyilkosság 2-ben (fotó: Themoviedb.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.