Beetlejuice Beetlejuice: több mint harminc év után folytatódik a kísértethistória

Az év legizgalmasabb újraéledése a horror-vígjátékok rajongóinak egészen biztos a Beetlejuice második részének őszi megjelenése, amelyet ezúttal is sokak kedvenc rendezője, Tim Burton visz vászonra. Végre egy kis izgalommorzsát is kaptunk, ugyanis az alkotók közzé tették a Beetlejuice Beetlejuice első rövid kis előzetesét, amely máris óriási sztárparádéval kecsegtet.

2024. 04. 07. 18:00
Michael Keaton mint Beetlejuice
Michael Keaton mint Beetlejuice. Forrás: Warner Bros.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beetlejuice – Kísértethistória néven futott Tim Burton 1988-as horrorkomédiája, amiből évtizedek óta próbálnak folytatást csinálni, de csak animációs sorozatra, videojátékokra és musicalre futotta. A horrorvígjáték címszerepében a Golden Globe-díjas Michael Keatont láthattuk, aki egy interjúban azt vallotta, hogy a bajkeverő kísértet volt a kedvenc szerepe. Ez olyannyira látszik, hogy annak ellenére, hogy kevésszer jelenik meg a filmben, mindenkit lemos játékával a színről. 

A Beetlejuice 1988-ban jelent meg
A Beetlejuice 1988-ban jelent meg (Forrás: Themoviedb.com)

Az alacsony költségvetésből – ami csupán 15 millió dollár volt – született moziban minden benne van, ami Tim Burton-ös: 

a sztori felkavaró, a látvány felejthetetlen, a humor éjsötét, csúcsra jár benne a furaság, ami a rendező védjegye, összességében mégis egy családi vígjátékról van szó, a rendhagyó fajtából.

A rémmese szerint Barbara és Adam Maitland haláluk után a saját házukban találják magukat szellemként. Időszakos nyugalmukat megzavarja egy yuppie család beköltözése. Mivel Maitlandék túl kedvesek szellemnek, bármilyen kísérletük az új jövevények megrémítésére hiábavalónak bizonyul. Így Beetlejuice-t hívják segítségül, ám neki más tervei vannak. 

A tróger rémbohóc ellen aztán kénytelenek összefogni az élők és a holtak, akik végül boldogan élnek együtt. 

Az ügyetlen és tehetségtelen szellemházaspárt alakító Geena Davis és Alec Baldwin kedvesen volt felejthető, a tinédzser Lydiát alakító Winona Ryder karaktere viszont pontosan olyan őrülten zűrös volt, mint az egész film, ezért nagyon passzolt hozzá. 

A rendező már a Beetlejuice-ban is olyan ötletesen mutatta be a barátságos szörnyek világát, hogy nem csoda, ha az később rajzfilmsorozatként folytatódott, ő maga pedig azóta is ontja a sajátos hangulatú, gótikus rémtörténeteit.

A történet folytatódik, de nem úgy…

A kedvenc tróger kísértetünk végre visszatér a mozikba, hogy szokásához híven ezúttal is az élők és a holtak idegeire mehessen. A címszereplő kísértetet alakító Michael Keaton mellett Winona Ryder mint a szellemeket látó gót lány, Lydia Deetz, és az anyját, Delia Deetz alakító Catherine O’Hara is feltűnik a mozifilmben. 

Tim Burtontől nem meglepő, hogy az új rész főszereplőjének a világsikerű Wednesday sorozat sztárját, Jenna Ortegát választotta. 

A sztárparádé garantált a folytatásban (Forrás: Warnes Bros)

A sztori a Deetz-generáció három nőtagja (Delia, Lydia és Astrid) körül forog majd. A második rész valójában, Burton szándéka szerint nem is második rész, hanem valami más, ezért is lett Beetlejuice Beetlejuice a cím, nem pedig Beetlejuice 2. 

A rendező szerint 35-36 évvel az első Beetlejuice után furcsa lenne közvetlen folytatást készíteni. A sztori szerint konkrétan Lydia lázadó tinilánya, Astrid fedezi fel a rejtélyes városmakettet a padláson, majd megnyílik egy portál a másvilágra és elszabadul a pokol – itt és odaát egyaránt.

A felsorolt sztárok mellett szerepet kapott a folytatásban Justin Theroux, Monica Bellucci, Willem Dafoe, Arthur Conti, Burn Gorman és Filipe Cates.

A film szeptember 5-én kerül a magyar mozikba. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.