Csepregi Éva első igazi sikere a Szédült napraforgó volt

Vérbeli popikonunk, Csepregi Éva újabb ajándékkal készült rajongóinak, ugyanis életműkoncertjét hamarosan mindenki számára elérhetővé teszi.

2024. 04. 12. 21:00
Csepregi Éva
Csepregi Éva. Fotó: Végh István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előadó-művészete és szűnni nem akaró alkotásvágya 50 év töretlen sikerhez vezette a Neoton Família meghatározó énekesnőjét, Csepregi Évát. 

A csillag emblematikus, széles mosolyával, színpadi profizmusával és örökzöld slágerekkel töltötte meg január 6-án a Papp László Sportarénát. Összesen 29 szóló és Neoton Família-zeneszám hangzott el a közel kétórás show-műsor alatt. 

Az alkalmi együttes tagjai pedig Éva szintén sikeres előadóművész fia, Heatlie Dávid dobos, Deseő Balázs billentyűs-hangszerelő, Kardos Norbert zongorista, Sipeki Zoltán gitáros és Patyi Sándor basszusgitáros voltak. A vokálszekciót Csányi István vokalista-szaxofonos, Gulyás Erika, Faith Ildikó és a 2005-től Neoton Família-tag Lukács Andrea erősítette.

csepregi éva
Pillanatkép Csepregi Éva januári életműkoncertjéről. Fotó: Rosta Márk

Kulcsfontosságú album volt nemcsak a Neoton Famíliának, hanem Csepregi Éva karrierje szempontjából is az 1979-es Napraforgó, amely az akkor oly elérhetetlen Nyugatig és Ázsiáig repítette a csapatot. 

A virág motívum különleges jelentéssel bírt a Neoton-zenékben, a Szédült napraforgó is egy emberi tulajdonság szimbóluma Pásztor László, Jakab György és Hatvani Emese szerzők tollából.

A Szédült napraforgó volt az első igazi szólósikerem a Neoton Famíliában. Ez lett akkor a címadó dal a Neoton-lemezen. Mindig szerettem, de már rég nem énekeltem, hiszen a szövege csak egy ilyen életműkoncerten vállalható, hiszen egy kislányról szól

– mesélte Csepregi Éva, aki május 3-án elérhetővé teszi a teljes koncertfelvételt Spotify-on.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.