A Gundel-misszió hatása

A Városliget mindig is a szórakozás fellegvárának számított az összes társadalmi rétegnek. A 130 éve nyitott Gundelben ugyanígy megtalálta mindenki a maga kínálatát és helyét, hiszen barátságos vendéglő volt, nem luxusétterem. Ma is az a céljuk, hogy a Gundel kapui mindenki előtt nyitva legyenek. A legendás vendégszeretet mellett a társadalmi felelősségvállalás és érzékenység is része volt a Gundel alapeszményeinek, és meghatározta az itt dolgozók hozzáállását. Ez most a Gundel-misszió által megmutatkozik a látás- és hallássérült vendégekre irányuló odafigyelésben is.

2024. 04. 06. 17:00
Gundel misszió
Gundel 130 Budapest 20240312 Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerek évfordulóhoz kapcsolódva az éttermet üzemeltető Eventrend-cégcsoport egyedi CSR projektbe kezdett, amelyről sajtóeseményen tájékoztatta a közönséget. A CSR, a Corporate Social Responsibility rövidítése, amelynek jelentése vállalati társadalmi felelősségvállalás. A program házigazdája Gundel Károly dédunokája, Gundel Takács Gábor volt, aki megidézte a legendás vendéglős örökségét. Hangsúlyozta, hogy ehhez az innováció mellett mindig hozzátartozott a demokratikus szellemiség, a széles nagyközönség iránti nyitottság. 

Gundel misszió
A Gundel misszió ismertetése, Magyary Jenő és Gundel Takács Gábor.  Fotó: Bach Máté

 

A Gundel-misszió

–A Gundel nem csupán egy étterem, hanem a velünk élő történelem része, kulturális és gasztronómiai örökségünk őrzője, amely a legtöbb magyarnak jelent valamit – mondta Magyary Jenő, a Gundel ügyvezető igazgatója. Elmondása szerint Gundel Károly nemcsak tehetséges üzletember és remek ízlésű, kreatív alkotó volt, hanem nagy újító, aki munkássága során szociális érzékenységéről is számtalanszor tanúbizonyságot tett. Az odafigyelés, a megbecsülés fontos pillérei voltak mindig az étteremnek. Ehhez a szellemiséghez kapcsolódik 

az étterem legfrissebb innovációja: mostantól a hallás- és látássérültek mélyebben is átélhetik a valódi Gundel-élményt. A felszolgálók megtanulták a vendégek számára legfontosabb tíz jelelési kommunikációt angol és magyar nyelven, illetve a látássérültek még színvonalasabb kiszolgálását segíti az ételek történetét bemutató Braille-írásos étlap. Mindezek mellett pedig az akadálymentes közlekedés is prioritást élvez az étterem területén.

Az Eventrend Group egyik alapító tulajdonosa, Kőrössy Zoltán elmondta, hogy 

Gundel Károly azzal a szándékkal működtette az 1894-ben alapított, majd nevére vett városligeti éttermet, hogy annak kapui mindenki előtt nyitva legyenek. A Gundelt olyan hellyé formálta, amit a vendégszeretet, a konyhaművészet, a hagyományőrzés határoz meg, és ahová mindig öröm betérni. 

Ez az örökség, amit a mai üzemeltető, az Eventrend is teljes egészében magáénak érez és folyamatosan tovább gazdagít. Az odafigyelés, a megbecsülés fontos pillérei az étteremnek

A Gundel különösen büszke rá, hogy olyan befogadó közösség alkotja a csapatát, amely nap mint azért dolgozik, hogy mindenki jól érezze magát náluk. Ezt a fogyatékkal élők iránt is megnyilvánuló Gundel-vendégszeretetet mutatja a közelmúltban leforgatott kisfilm is, amit többek között A vizsga és a Post Mortem című alkotást is jegyző Bergendy Péter rendező készített. A kisfilm az emocionális értékei mellett edukációs jelentőséggel is bír. 

A filmrendező elmondta: a Gundellel közösen megvalósított kisfilm nagyon emberi történet, amely túl azon, hogy bepillantást enged ennek a különleges, nagy múltú és mindig megújulni képes étterem működésébe, az egymás felé fordulás szép példáját is bemutatja, ami a mai világunkban egyre inkább elvesző érték. Pont emiatt fontos, hogy újra és újra emlékeztessük rá magunkat, hogy az odafigyelés mennyire egyszerű cselekedet és mégis micsoda hétköznapi csodákat eredményez.

 Az elkészült kisfilmet a tervek szerint fesztiválokra és versenyekre is benevezik az alkotók. 

Borítókép: A Gundel mindenkit szeretettel vár (Fotó: Bach Máté)

 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.