Chuck Norrisból is budapesti miniszobor lett

Budapesten számos helyszínen találkozhatunk Kolodko-miniszobrokkal. A helyiek és a turisták által igazi látványosságként kezelt alkotások köre most Chuch Norris kicsinyített másával bővült.

Forrás: We Love Budapest2024. 04. 02. 13:00
Chuck Norris
Chuck Norris Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Street art 

A kárpátaljai Ungváron született művész, Kolodko Mihály az Ungvári Művészeti Iskola és a Lembergi Művészeti Akadémia növendéke volt. Széles ismertséget a köztereken elhelyezett Kolodko-miniszobrok által szerzett, melyek a street art kategóriába sorolható, időtálló alkotások. A szobrok igen népszerűek, mindig jelentős érdeklődés övezi egy-egy új alkotás felbukkanását.

 

Chuck Norris szoborként

A nagy ismertségnek örvendő amerikai harcművész, színész, producer és forgatókönyvíró olyan filmes produkciókban szerepelt, mint a Walker, a texasi kopó vagy éppen Az elnök zsoldosa. A szobor a Megyeri híd pesti oldalán keresendő, a gyalogos úton haladva a Pest feliratú üvegtáblánál. A gúzsba kötött színész művészi mása állítólag a híd névadó procedúrájára reflektál, amikor ugyanis megkérdezték az internet népét arról, hogyan nevezzék el az új hidat, sok-sok szavazat érkezett Chuck Norrisra – számol be utóbbi érdekességről a We Love Budapest.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.