Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hatalmas az érdeklődés a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny iránt

A Zeneakadémia hetvenezer euró (több mint 26 millió forint) összdíjazású megmérettetésére harminckét ország 106 női és 90 férfi énekese adott be érvényes pályázatot a világ minden tájáról – közölte a Zeneakadémia.

Forrás: MTI2024. 05. 22. 17:00
Marton Éva
Marton Éva a Dívák & Ikonok kiállításon Budapesten. Fotó: Mate Krisztian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zeneakadémia 6. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyre az énekesek egy barokk és egy más korszakból származó, szabadon választott ária, oratórium- vagy kantátarészlet videófelvételével jelentkezhettek.

Marton Éva
Marton Éva operaénekes a Dívák & Ikonok kiállításon Budapesten, 2024. április 9-én. Fotó: Mate Krisztian

Legtöbben, 44-en koreai énekesek jelentkeztek, mellettük 30 kínai, 18 orosz és ugyanennyi magyar, valamint tíz ukrán van, de érkezett még pályázat az Egyesült Államokból, Németországból, Kazahsztánból, Horvátországból, a Dél-afrikai Köztársaságból, Kanadából, Brazíliából, Ausztráliából és Thaiföldről is.

A Marton Éva professzor vezetésével felálló előzsűri a következő hetekben dönti el, kik jutnak a szeptember 1. és 8. között rendezendő élő fordulókba. A döntés eredményét június elején teszik közzé a martoncompetition.hu weboldalon és e-mailben értesítik a versenyzőket – áll a közleményben.

A Mol – Új Európa Alapítvány és a Nemzeti Kulturális Alap által biztosított támogatásokból megvalósuló verseny nemzetközi zsűrijének elnöke Marton Éva, a rangos testületbe az operavilág magyar és külföldi kiválóságai kaptak meghívást: Miguel Lerín, az egyik legbefolyásosabb spanyol művészeti menedzser; Peter Mario Katona, a londoni Royal Opera House casting directora; Anatoli Goussev ukrajnai születésű, Olaszországban élő és dolgozó tenor, énekmester; Christina Scheppelmann német zenei menedzser, a barcelonai Liceu operaház volt művészeti igazgatója, jelenleg a Seattle-i Opera főigazgatója; Vittorio Terranova olasz tenor; Dmitrij Vdovin, a Bolsoj Színház ifjúsági operaprogramjának igazgatója; Meláth Andrea mezzoszoprán, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője; valamint Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.