Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Ötvenhárom évesen meghalt a hollywoodi rendező, aki magán végzett emberkísérletet

Legismertebb filmje a Super Size Me, amelyben saját magán tesztelte a McDonald’s ételeinek hatását, megdöbbentő eredménnyel. Morgan Spurlock 53 éves volt.

Forrás: Variety2024. 05. 24. 17:36
Morgan Spurlock
Morgan Spurlock. Fotó: AFP/Kathbur Pictures
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rákbetegség következtében, 53 éves korában csütörtökön meghalt Morgan Spurlock. Az amerikai filmrendező legismertebb alkotása a 2004-es Super Size Me című dokumentumfilm volt, amely kíméletlen őszinteséggel jelenítette meg a McDonald's gyorsétteremlánc ételeinek hatását az emberi testre: Spurlock egy hónapon keresztül csak az étteremlánc ételeit ette, és megörökített minden ezzel járó fizikai és pszichológiai hatást. Ráadásul nem utasíthatta vissza a „super size”, az extra adag opciót sem, ha az eladó felkínálta. A kísérletnek meg is lett az eredménye, a hónap végére a rendező saját bevallása szerint több mint 11 kilót hízott, depressziós lett és májproblémák is felléptek nála.  

Morgan Spurlock
Morgan Spurlock a Super Size Me plakátján.  Fotó: AFP

Spurlock családja megerősítette a halálhírt. 

Szomorú nap volt, amikor búcsút kellett vennünk Morgan testvéremtől

– nyilatkozta a rendező fivére.  – Morgan sokat adott nekünk művészetével, ötleteivel és nagylelkűségével. Ma a világ egy igazi kreatív zsenit és egy különleges embert veszített el. Büszke vagyok, hogy együtt dolgozhattam vele – idézte Craig Spurlockot a Variety.

A Super Size Me világszerte óriási siker lett, több mint 22 millió dollár bevételt hozott, és hozzájárult a gyorsételek káros hatásairól szóló diskurzushoz kiterjesztéséhez. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.