A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Sosem tudjuk meg, ki hagyta a buszmegállóban a reneszánsz festményt?

Árverésre kerül Londonban július elején Tiziano egy kalandos történetű fiatalkori alkotása. A Pihenés Egyiptomba menekülés közben című festményt története során kétszer is ellopták, egyszer pedig egy londoni buszmegállóban hagyták.

2024. 06. 13. 13:00
Tiziano kalandos történetű alkotása
Tiziano kalandos történetű alkotása Forrás: Wikipédia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A reneszánsz mester által alig húszéves korában festett vászon több mint öt évszázadon át császárok, főhercegek és műkincstolvajok vágyának tárgya volt. Első ismert helye egy velencei fűszerkereskedő házában volt a XVII. század elején, majd londoni, brüsszeli, bécsi és párizsi paloták falát ékesítette, az utóbbi időben pedig a weiltshire-i Longleat House-ét, Bath márkijának otthonáét. 

Miután a Longleat-kastélyból 1995-ben ellopták, hét évvel később találta meg keret nélkül egy buszmegállóban Charles Hill műkincsvadász, a Scottland Yard egykori detektívje. 

Annak idején százezer font nyomravezetői díjat tűztek ki, ami elenyésző a festmény piaci értékéhez képest.
A Christie's aukciósház szervezésében július 2-án kalapács alá kerülő kép leütési árát 15 és 25 millió font (7-11,7 milliárd forint) közötti összegre becsülik.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.