Kétezer felvonulót várnak idén a debreceni virágkarneválra

Már javában készülnek a virágkocsik az augusztus 20-i debreceni virágkarneválra, a kompozíciókat mintegy kétezer hazai és külföldi közreműködő, táncos, zenész kíséri majd a karneváli felvonuláson. A debreceni karneváli menetet idén is a hagyományos élményfutás és oldtimer show előzi meg.

2024. 07. 26. 16:30
Az augusztus 20-ai felvonulást egy teljes karneváli hét előzi meg
Az augusztus 20-ai felvonulást egy teljes karneváli hét előzi meg. Fotó: Kiss Annamarie Forrás: Hajdu Bihari Napló
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karneváli menetben tíz virágkocsit láthat majd a közönség: a sort idén is a Szent Korona nyitja meg, de kocsit indít a karneválon a CATL, a Teva, a Richter Gedeon, a Debreceni Szakképzési Centrum, a Magyar Posta, a BMW Group Gyár Debrecen, a Fórum Debrecen és a Cívis Kosárlabda Klub Kft., és ezúttal is ott lesz a menetben Nagyvárad és Debrecen közös virágkocsija.

A debreceni virágkarneválon tíz virágkocsit láthat majd a közönség.
A debreceni virágkarneválon tíz virágkocsit láthat majd a közönség Fotó: Czinege Melinda/Hajdú-bihari Napló

Az augusztus 20-ai felvonulási útvonalon a szervezők hét lelátót állítanak fel, melyek – egy kivételével – fedettek lesznek.

A Debreceni Karitatív Testület, illetve a nehezebb anyagi körülmények között élő családok részére ebben az évben is ingyenes lelátót biztosít a város és a támogatók.
A kompozíciókat hazai és külföldi művészeti csoportok kísérik. Ott lesz a menetben többek között a Tamba Taya (Spanyolország), a Balett Ópera (Spanyolország), a Compagnie Planete Vapeur (Franciaország), a Bandierai Degli Uffizi di Firenze (Olaszország), a Bafofim Ballet Folklorico Fiesta Mexicana (Mexikó), a Stelzen Art (Németország), az Ensamble Iberioni (Georgia), valamint a több mint 250 dobossal érkező brazil Batala International.

Az augusztus 20-ai felvonulást egy teljes karneváli hét előzi meg: a gazdag programkínálathoz a város több intézménye, civil közössége is csatlakozik.

A Kossuth téren minden este ingyenes nagykoncerteken bulizhat a közönség: a koncertsorozat augusztus 15-én a Kodály Filharmónia Debrecen közreműködésével megvalósuló Klasszikusok éjszakájával kezdődik Magyarok Hollywoodban címmel, majd a Swing á lá Django, az Irie Maffia, a Bohemian Betyars, a Magna cum Laude, Roby Lakatos, Kökény Attila, Radics Gigi lép színpadra esténként. Augusztus 20-án a Bagossy Brothersszel ünnepelhet együtt a debreceni virágkarnevál közönsége.

A belvárosban augusztus 17. és 20. között változatos fényfestéses attrakciókkal készülnek a szervezők.

Sosem látott fénypompába öltözik többek között a Mathias Corvinus Collegium által fenntartott Aranybika épülete, a Csonkatemplom tornya, a nemrég átadott Szent István park pedig a 3D mapping vizuális csodájának lesz helyszíne.

Idén visszatér a korábban hagyományos, de több éve elmaradt éjszakai felvonulás.

A virágkarnevál utolsó éjjelén a Szent Anna utcától a Kossuth térig vonulnak a művészeti csoportok és virágkocsik esti kivilágításban.

A virágkarnevál gyerekközönségét augusztus 17. és 20. között a már megszokott helyen, a vidámpark területén várja a Galiba Gyermekfesztivál,

amely idén a különböző nemzetek kultúrája, játékai köré szerveződik. A Galibán fellép a karneváli táncosok mellett Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar is.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.