Indul a Mária énekverseny

Pitti Katalint nem kell bemutatni a közönségnek. Az operaénekes ezúttal életre hívta a Mária énekversenyt, amellyel egyik célja, hogy a Szűz Máriáról szóló szakrális műveket többen énekeljék.

Forrás: MTI2024. 07. 13. 12:02
PITTI Katalin
Pitti Katalin tehetségkutató versenyt hirdetett. Fotó: Czimbal Gyula
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, kiváló és érdemes művész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és a Halhatatlanok Társulatának tagja országos tehetségkutató versenyt hirdet, amelynek központjában Szűz Máriáról szóló dalok állnak.

Mivel lehet jelentkezni a versenyre?

Pitti Katalin elmondta: a versenyre Szűz Máriáról szóló dalok előadásával lehet nevezni, és hozzátette, hogy régóta énekli, gyűjti a Szűz Máriáról szóló szakrális műveket, és azt szeretné, ha minél többen követnék a példáját.

Az a capella, azaz zenei kíséret nélküli versenyt három kategóriában: általános iskolás korú és középiskolás diákok, valamint 44 éves korig felnőttek számára hirdetik meg. 

Ki lesz a zsűri Pitti Katalin versenyén?

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvény honlapjára feltöltött videókat szakmai zsűri bírálja majd el, amelynek tagjai Berki Lilla népdalénekes, Maczkó Mária énekesnő, Pálmai Árpád egyházzenész, Petrás Mária népdalénekes, Szvorák Katalin népdalénekes, Vakler Anna népdalénekes és Zsadon Andrea operaénekesnő. A zsűri elnöke, a rendezvény védnöke, Pitti Katalin. Az online jelentkezéseket július 15-ig várják a szervezők, a döntő augusztus 18-án és 19-én lesz a Bodajki Mindenkor Segítő Szűz Mária-kegytemplomban. A kategóriák legjobbjai felléphetnek a nemzeti ünnepen, és szerepelhetnek a zsűritagok egyes fellépésein is.   

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.