Holnap elstartol a Strand Fesztivál

Huszonöt helyszínen mintegy kétszáz koncert és program, többek között cirkuszi show-k, irodalmi beszélgetések, valamint fenntarthatósági és edukációs programok is várják a közönséget augusztus 22. és 24. között Zamárdiban, a Strand Fesztiválon.

2024. 08. 21. 20:00
Strand Fesztivál
Mintegy kétszáz koncerttel várja az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő Strand Fesztivál Forrás: Strand Fesztivál
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Strand Fesztivál színpadjain mások mellett olyan előadók lépnek fel, mint Azahriah, Majka, a Halott Pénz, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi és a Valmar, a nemzetközi mezőnyből a Chase & Status, Alok és Elderbrook ad koncertet.

Strand Fesztivál
Azahriah is fellép a Strand Fesztiválon. Fotó: Strand Fesztivál

A Strand Fesztivál a cirkusz világát idézi meg

A rendezvény legfontosabb útjait és tereit hazai zenészekről – Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól – nevezték el, így állítva emléket a felejthetetlen művészeknek.

Szinte az összes helyszín a cirkusz világát idézi meg. Kifejezetten erre az alkalomra álmodták meg a Strand Circus Morpheus Show-t Lakatos Márk rendezésében, Hundred Sins zenéjével, Vincze Tünde légi artistáival, de a Rippel fivérek és a Fővárosi Nagycirkusz is különleges mutatványokkal mutatkoznak be a fesztiválon.

A Strand Fesztiválon indul útjára a #nenézzfélre kampány, mely az UNICEF-fel közösen, hazai fesztiválok, klubok és művészek részvételével a kortárs iskolai bántalmazásra hívja fel a figyelmet.

Te segítesz annak, akit bántanak az osztálytársai? címmel tartanak beszélgetést Miskovits Márton, Marsalkó Dávid és Manuel részvételével a Strand Fesztivál megnyitójaként.

Egy vízparti pop-up galériában és a fesztivál több pontján a kortárs magyar képzőművészet olyan jól ismert képviselőinek alkotásai láthatók, mint Barakonyi Zsombor, Bereczki Kata, Bukta Imre, Cserbik Rita, Ef Zámbó István, Fehér László, Kiss Tibor, Labrosse Dániel, Patrick Murakami, Osgyányi Sára és Sibitka Panni. 

Weiler Péter generatív MI-programmal készült látványos, több mint 130 négyzetméteres műve pedig szintén a cirkusz világát idézi meg.

A szervezők fontos célja a fesztivál ökológiai lábnyomának mérséklése, ezért szakértők segítségével fenntarthatósági rendszert dolgoztak ki, melynek része a vendéglátás karbonlábnyomának csökkentése, a kerékpáros és közösségi közlekedés támogatása, a helyi vállalkozók preferálása, a zajterhelés mérséklése.

Bővebb információk a programokról a Strand Fesztivál weboldalán találhatók.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.