Árvízkárokat szenvedő zeneiskola kapta a Concerto Budapest évadnyitó koncertjének bevételét

Keller András fő-zeneigazgató a Concerto Budapest évadnyitó koncertjén jelentette be, hogy a zenekar a hangverseny teljes bevételét árvízkárosultak javára ajánlja fel. A telt házas koncerten befolyt összeget, 2,9 millió forintot a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány kapta meg.

2024. 09. 28. 16:10
Concerto
A Concerto zenekar évadnyitó koncertje. Fotó: Posztos Janos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Concerto Budapest koncertjén elsőként elhangzó Beethoven-művet, az Egmont-nyitányt az árvízvédelemben dolgozó emberekért játsszuk ma, a koncertünk teljes bevételét pedig árvízkárosultaknak ajánljuk fel – mondta beszédében Keller András fő-zeneigazgató. 

Concerto
Keller András vezényel a  a Concerto Budapest évadnyitó koncertjén. Fotó: Mudra László

A Concerto Budapest adománya


 – A Vujicsics Tihamér Zeneiskola a Concerto Budapest partneriskolája, tanárai és diákjai rendszeres látogatói koncertjeinknek. A nagy múltú intézmény visszatérő vendégművészünk, Fenyő László alma matere is, akire mind szólistaként, mind a Keller Quartet tagjaként mint családtagra tekintünk. Amikor megtudtuk, hogy bajba kerültek, természetes volt, hogy felajánljuk a segítségünket, hisz a Concerto Budapest és fő-zeneigazgatónk, Keller András különösen szívén viseli a magyar zeneoktatás helyzetét– fejtette ki Devich Gábor, a Concerto Budapest főigazgatója.

Concerto
Devich Gábor főigazgató és Zakar Katalin igazgató.  Forrás: Concerto Budapest

Fenyő László Liszt-díjas csellóművész és Pálffy József, a Vujicsics Tihamér Zeneiskolai Alapítvány elnöke is megköszönte a támogatást, amely sokat jelent az árvíz utáni károk helyreállításában. a talajvíz ugyanis jelentős károkat okozott a z iskola alagsorában található tantermekben. A felajánlást Devich Gábor főigazgató adta át Zakar Katalinnak az iskola igazgatójának. 

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.