Jön az új Jurassic Park, kiderült, miről fog szólni a hetedik dinós kaland

A Jurassic World legutolsó része is óriási siker volt, ezért nem is volt kérdés az újabb folytatás. Az azonban némileg meglepő, hogy Chris Pratt nem tér vissza a főszerepben, az új filmek főhőse várhatóan Scarlett Johansson lesz.

2024. 09. 01. 6:40
Scarlett Johansson és Jonathan Bailey a Jurassic World legújabb részében.
Scarlett Johansson és Jonathan Bailey a Jurassic World legújabb részében. Forrás: Universal Studios
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még a Jurassic Park járt a legjobban az olyan franchise-ok közül, amelyeknek úgy igazán csak az első két részét volt értelme leforgatni. Mindenképpen ide tartozik a Terminator sorozat, és sokak szerint az Alien franchise-nak is vége szakadhatott volna Ridley Scott és James Cameron filmjevel (szerintünk azért a tetralógiát érdemes volt elkészíteni, lásd vonatkozó írásunkat itt). 

Mahershala Ali a Jurassi World: Újjászületésben.
Mahershala Ali a Jurassic World: Újjászületésben.

Folytatódik a Jurassic World

A Jurassic Parknál is az a helyzet, hogy úgy igazán csak az első két, Steven Spielberg által dirigált rész emlékezetes, a harmadik rész már érezhetően kevésbé szakavatott kezekből került ki, bár Joe Johnstonnak van érzéke a romantikus kalandtörténetekhez (Rocketeer, Amerika kapitány), éppenséggel csak a képességei nem mérhetőek össze Spielberg érzékenységével. 2015-ben aztán feltámadt a franchise, immáron Jurassic World néven, ám a cím ellenére továbbra is jól behatárolt területeken mozogtak a főszereplők: az első rész egy parkban, a második egy kastélyban, a harmadik újfent egy szigeten játszódott.

Nagyon úgy néz ki, hogy ezen a sorban hetedik film sem fog változtatni, a szinopszis szerint legalábbis a Scarlett Johansson által alakított Zora Benett egy szupertitkos küldetést teljesít, amelynek keretében DNS-t kell kinyernie a világ legnagyobb dinoszauruszaiból, és kalandjai során már megint egy szigetre vetődik. A megmaradt állatok egy elszigetelt egyenlítői környezetben élnek, olyan éghajlattal, amely hasonlít ahhoz, amelyben egykor virágoztak. 

Az ebben a trópusi bioszférában élő három kolosszális élőlény lehet a kulcs egy olyan gyógyszerhez, amely csodálatos életmentő előnyökkel járhat az emberiség számára. Zorát egy családdal hozza össze a véletlen, akikkel végül egy szigeten kötnek ki, ahol sokkoló felfedezést tesznek.

Az első képeken a három legnagyobb sztárt láthatjuk, Johansson mellett Mahershala Ali játssza Zora társát, Duncan Kincaidet, Jonathan Baileye (a Bridgerton család) pedig egy paleontológust, dr. Henry Loomis-t, Chris Pratt tehát nem tér vissza.  Ezekből nem lenne érdemes mélyreható következtetéseket levonni, de nagyon úgy tűnik, hogy a Star Wars vagy a Mad Max után a Jurassic World is nőre cseréli elsődleges főszereplőjét.

Ugyanakkor óriási bizakodásra ad okot a forgatókönyvíró és a rendező kettőse.

David Koepp kipróbált veterán, az első két Jurassic Park mozi mellett olyan filmeket írt még, mint a Mission: Impossible, a legelső Pókember, Az utolsó dobás, a Carlito útja vagy a Lapzárta, Spielberg mellett Ron Howard és Brian De Palma is egyaránt szerettek vele együtt dolgozni.

Gareth Edwards csillaga is úgy néz ki, hogy a helyére kerül, a Godzilla remake-kel nagyot robbantó rendező először a Zsivány egyes történetével bizonyíthatott volna, és habár az első Star Wars spin-off jól szerepelt a kasszánál, a mozikba nem az ő verziója került be, és Edwards évekig nem rendezett semmit.

Tavaly Az alkotó című nem különösebben eredeti, ám vizuálisan annál izgalmasabb sci-fivel tért vissza a mozivászonra, és ha Edwards jó alapanyagból dolgozik, akkor a végeredmény egészen biztosan nem fog egy olcsó iparosmunkaként festeni.

Colin Trevorrow trilógiájának igencsak megosztó a megítélése, de az biztos, hogy ebben az új trilógiában semmilyen formában nem vesz részt az első és a harmadik Jurassic World rendezője, illetve mindhárom rész forgatókönyvírója.

Korábban azt pletykálták, hogy az új film címe Jurassic City lesz, de a képekkel együtt az is kiderült, hogy ez nem igaz: Jurassic World Rebirth, azaz Jurassic World: Újjászületés címen kerül majd a mozikba. A premier 2015. július 2-án lesz az amerikai mozikban.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.