A kortárs világirodalom fontos szerzőivel jön a PesText

Idén ősszel immáron hatodik alkalommal találkozhat a közönség a kortárs világirodalom fontos szereplőivel a PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztiválon, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület szervezésében, a Petőfi Kulturális Ügynökség közreműködésével. A programot szeptember 26. és 28. között rendezik meg a Három Holló kávéházban. Az irodalmi beszélgetések mellett workshopok, kiállítás és koncert is várja az érdeklődőket. Az idei fesztivál vendége lesz mások mellett Yrsa Sigurðardóttir, Per Petterson, Samantha Shannon és J. D. Barker. A PesText minden programja ingyenesen látogatható.

2024. 09. 12. 15:25
PesText
Irodalmi beszélgetések is várják a közönséget a PesTexten Forrás: Pestextfestival.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PesText alapvető célja, hogy lehetőséget adjon a különböző nyelvű írók és olvasók találkozására, emellett kiemelt figyelmet fordít a környező országok, Kelet- és Közép-Európa, a visegrádi négyek irodalmára.

PesText
Idén hatodaik alkalommal rendezik meg a PesText fesztivált. Forrás: Pestextfestival.hu

 

A PesText számos kísérőprogrammal várja az érdeklődőket

A PesText vállalt küldetése nyitott fórumként a megismerés – ami találkozás, szembesülés nélkül nem lehetséges. Szeretnénk bemutatni a világirodalmat magunknak, ugyanakkor a világirodalomnak is szeretnénk megmutatni magunkat. Ezért látunk vendégül most is számos izgalmas külföldi írót Magyarországon

– mondta Kollár Árpád fesztiváligazgató.

A PesText fesztivál idén is több kísérőprogrammal jelentkezik. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában szeptember 13-tól október 26-ig tekinthető meg a fesztiválhoz kapcsolódó Ugyanakkor, ugyanott – kelet-közép-európai gyerekkönyv-illusztráció című kiállítás. Szeptember 20-án Doina Ruști román szerző kötetét ismerheti meg a magyar közönség, szeptember 26-án Szegeden pedig a cseh és a szlovák irodalom kerül a középpontba.

Szeptember 26. és 28. között a Három Holló kávéházban várják az érdeklődőket: Vincenzo Latronicóval Puskár Krisztián, Benjamin Chaud-val Szabó T. Anna, Samantha Shannonnal Kleinheincz Csilla, Philippe Brenot-val Jeney Zoltán, Gunnar Garforsszal Szűcs Péter, Per Pettersonnal Vajna Ádám, Yrsa Sigurðardóttirral Molnár T. Eszter, Fiona McPhillipsszel Smid Róbert, Szergej Tyimofejevvel Terék Anna fog beszélgetni. J. D. Barkert pedig Benedek Márton kérdezi majd a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A beszélgetéseken tolmácsgépet biztosítanak, lehetőség lesz könyvvásárlásra, a szerzők pedig a beszélgetések után dedikálnak.

További hírek a PesText weboldalán, Facebook- és Instagram-oldalán érhetők el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.