Online folytatódik a Budapest Fotófesztivál

A járványügyi intézkedések enyhítésével párhuzamosan a kiállítások és a különböző programok a szervezők reményei szerint, személyesen is megtekinthetővé válnak.

Magyar Nemzet
2021. 04. 12. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest Fotófesztivál ezen a héten is előadásokkal és kiállításokkal várja a fotográfia iránt érdeklődőket.

A 2017-ben indult rendezvénysorozat célja, hogy minden évben két hónapon keresztül – mintegy tavaszi fotós fővárosként – kortárs és klasszikus magyar, valamint nemzetközi kiállításokkal, szakmai és közönségprogramokkal töltse meg Budapest múzeumait, galériáit, nemzetközi kulturális intézeteit.

A fesztivál a nemzetközi színtéren történő megismertetés céljából csatlakozott a Photo Europe Network, vagyis az Európai Fotófesztiválok Hálózatához, melynek a legnagyobb európai fesztiválok a tagjai. Mucsy Szilvia fotográfus, a fesztivál igazgatója szerint megtisztelő, hogy a Budapest Fotófesztivál olyan rendezvények mellett szerepel a köztudatban, mint a francia Manifesto, a Landskrona, a Nordic Light, a Guernsey és New Castle, a görög Photometria vagy a spanyol PhotOn Festival.

A Budapest Fotófesztivál harmadik hetéhez érkezve folytatódik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ online előadás-sorozata hétfőnként 18 órától a Facebookon és a YouTube-on. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában szerdán nyílik meg a Lépéslenyomatok című tárlat. A K.A.S. Galériában Haid Attila „In & Out” – Kiállítás az autizmussal élőkről elnevezésű kiállítása lesz látható, az Acb Galériában pedig Eperjesi Ágnes mutatkozik be. A Hadtörténeti Múzeum a 1941–1944-ig a haditudósító század felvételeiből válogatva állít ki.

A teljes program a Budapest Fotófesztivál honlapján elérhető. A járványügyi intézkedések enyhítésével párhuzamosan a kiállítások és a különböző programok a szervezők reményei szerint, személyesen is megtekinthetővé válnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.