Budapesten lépnek fel a metál utolsó forradalmárai

Március 7-én Budapesten is bemutatja legújabb lemezét a Meshuggah. A svéd extrémmetál-csapat itt kezdi a turnéját, ami, mint a szervezők fogalmaznak, egy véletlen egybeesésnek köszönhetően még különlegesebb lesz attól, hogy összevonják az Avatar koncertjével. Így egy belépőjeggyel két színpadon látható majd a két turné összes zenekara a Barba Negrában.

2024. 02. 27. 15:55
null
Swedish group "Meshuggah" performs on stage during the heavy metal music Festival Copenhell, in Copenhagen, Denmark, on June 15, 2023 (Photo by Helle Arensbak / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású európai turnéra készül a Meshuggah: márciustól végre azok az országok is sorra kerülnek a kontinensen, amelyek kimaradtak az előző lemezbemutató koncertsorozatból. 

A Meshuggah hazánkban is komoly elismertséget szerzett innovatív, nyughatatlan és végtelenül kreatív hozzáállásával, és a metálzene fő újító zenekarának számít, immár 30 éve. 

A svédek kilencedik lemeze, a 2022-es Immutable sem okozott csalódást a rajongóknak, egyszerre ellenállhatatlan és felkavaró dalokat kínál. 


Az európai turné egészén a The Halo Effect és a Mantar kíséri el őket, a budapesti nyitásra azonban egy különleges vendéget is várnak: ez lesz az egyetlen helyszín, ahol az Avatarral közösen lépnek fel. 
 

Az Avatar önálló turnéja már januárban elindult, de a magyar fővárosba csak március 7-én érkeznek.

Ez adta az ötletet, hogy a hazai fellépést szervező Concerto Music két színpados, dupla headlineres svéd metálünneppé turbózza fel az estét. A heavy metal és rock and roll elemeket komor és zabolátlan energiákkal ötvöző Avatar ezúttal a The Great Metal Circus című lemezét mutatja be. Az első kislemez, a Dirt I’m Buried In a csapat első olyan szerzeménye, amelyik az amerikai Billboard mainstream rock listájának első helyéig menetelt.


A Barba Negrában március 7-én két műsort lehet megnézni egy belépőjeggyel, ami – az Avatar előzenekarával, az Aether Realmmal együtt – öt koncertet jelent, késő délutáni kapunyitást követően.  

Borítókép: Meshuggah (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.