Megpróbálták elrabolni az amerikaifutball-legenda unokáját

Forrás: MTI, nso.hu2020. 09. 28. 19:43
Las Vegas Raiders at New England Patriots
Las Vegas Raiders a New England Patriots Fotó: CJ GUNTHER Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ismeretlen nő megpróbálta elrabolni a profi amerikaifutball-liga (NFL) legendás alakjának, Joe Montanának az unokáját.

A Los Angeles-i rendőrség közleménye szerint a négyszeres Super Bowl-győztes házába egy idegen tört be és el akarta rabolni a járókájában alvó kilenc hónapos gyermeket, de a 64 éves Montanának és feleségének, Jennifernek sikerült megakadályoznia ezt. Az elkövető elmenekült, de a rendőrségnek sikerült megtalálnia és letartóztatnia.

Las Vegas Raiders és a New England Patriots
Fotó: MTI/EPA

„Köszönöm mindenkinek, aki segített. Félelmetes szituáció volt, de szerencsére senki sem sérült meg” – írta a Twitteren Montana.

Joe Montana – quarterback

A Nemzeti Sport összeállításában az amerikaifutball történetének legnagyobb klasszisai közül mutattak be néhányat. A lista (amelyen nem szerepelnek jelenleg is aktív játékosok) természetesen szubjektív.

Alighanem minden NFL-rajongó számára ismerős az érzés: a szeretett csapat hátrányban van, az órán pörögnek le a másodpercek, de még egy utolsó támadásra a pályára érkezik a támadóegység. Minden szem az irányítóra tapad, akinek meg kell fordítania a mérkőzést. Valószínűleg kevesen ellenkeznének, ha egy bizonyos Joe Montana vezethetné a csapat utolsó drive-ját. Az 1956. június 11-én, a pennsylvaniai New Eagle-ben született quarterbacknek ugyanis az volt a specialitása, hogy az utolsó negyedben hátrányból győzelemre vezesse együttesét. Harmincegy alkalommal mutatott be feltámadást a meccsek utolsó negyedében, többek között az 1982-es NFC-főcsoportdöntőben és a XXIII. Super Bowlon. Az előbbi mérkőzés végén kiosztott touchdownt a szakírók mind a mai napig csak „The Catch„ (Az elkapás) néven emlegetik, míg az utóbbi találkozó győztes hatpontosát egy 92 yardos támadássorozat végén postázta. Montana az egyetemi évei alatt a Notre Dame csapatában játszott, és az 1979-es NFL-drafton a San Francisco 49ers választotta ki a harmadik körben. Tizennégy szezont húzott le Friscóban a 49ers drukkereinek nagy örömére, ez idő alatt négyszer vezette Super Bowlba alakulatát – és mind a négy alkalommal győzelmet ünnepelhetett a nagydöntő végén. Karrierje utolsó éveit a Kansas City Chiefsnél töltötte, és a franchise története során először főcsoportfináléba vezette a csapatot. Comeback Joe pályafutása során 40 551 yardot és 273 touchdownt passzolt 139 interception mellett, és háromszor választották meg a Super Bowl legértékesebb játékosának.

Az NFL a következő idénytől az ARENA4 csatornára költözik

Az ARENA4 sportcsatornát működtető Network4 júliusi közleményében tudatta, hogy a társaság megszerezte a következő idénytől az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság, az NFL közvetítési jogait. A közleményből az is kiderül, hogy a csatorna az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést élőben közvetít, és természetesen a rájátszás összes meccse képernyőre kerül.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.