Az állatok javára adományozhatjuk a mobiltelefonunkat

Gondolta volna, hogy már egy ilyen apró hozzájárulással is segíthet megóvni a veszélyeztetett tájakat és azok lakóit?

Forrás: origo.hu2021. 10. 10. 13:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legtöbb háztartásban bizonyára hevernek a fiókok mélyén olyan működésképtelen vagy régebbi gyártású mobiltelefonok, laptopok, tabletek, GPS-ek, fülhallgatók vagy kamerák, illetve azok tartozékai, melyeket előreláthatólag senki nem fogja többé használni.

Tudtad, hogy ezek előállításához szükség van koltán ércre, pontosabban egy abból nyert fémre, a tantálra?

 A koltánt leginkább Afrikában, a veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák gyakran illegális, embertelen kényszermunka és a környező közösségek terrorizálása árán.

A Jane Goodall Intézet a „Passzold vissza, tesó!”  kampány keretében arra kéri azokat, akik rendelkeznek a fentebb felsorolt „elektronikai ereklyékkel”, hogy ahelyett, hogy a kommunális szemetesbe selejteznék,

dobják azokat a kijelölt gyűjtőpontokra helyezett dobozokba, ezzel is támogatva a vadállatok élőhelyének megóvását.

A már jóváhagyott gyűjtőhelyszíneket megtalálod az intézet weboldalán, illetve azzal kapcsolatban is tájékozódhatsz, hogy mit kell tenned, ha iskoládban vagy munkahelyeden szeretnél felállíttatni egy ilyen jótékonysági pontot.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.