Meglepő, mik pusztítják az új-zélandi erdőket

Szarvasok, vaddisznók és kecskék inváziója fenyegeti az új-zélandi erdőket – figyelmeztetett egy helyi környezetvédő szervezet – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 10. 27. 11:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Forest and Bird környezetvédő csoport szerdán tett közzé olyan hivatalos adatokat tartalmazó térképeket, amelyekből kiderül, hogy Új-Zéland természetvédelmi területeit és a magánbirtokokat is a vadak inváziója fenyegeti.

A szervezet felszólította a kormány klímavédelmi programját, hogy sürgősen finanszírozza a szigetország mindeddig legnagyobb szabású szarvas-, vaddisznó- és kecskeirtó projektjét.

Kevin Hague, a szervezet vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a vadon élő szarvasok, vaddisznók és kecskék populációja Új-Zéland egész területén kritikus szintet ért el. Az említett fajok közül legalább egy megtalálható szinte minden őshonos élőhelyen, és a termőterületek kétharmadát is elözönlötték ezek az emlősök.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.