időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Földön kívüli űrhajó csapódhatott a Csendes-óceánba

Forrás: Origo.hu
2022.04.28. 11:52 2022.04.28. 12:03
Földön kívüli űrhajó csapódhatott a Csendes-óceánba

Földön kívüli civilizáció technológiája lehet az a csillagközi objektum, ami 2014-ben csapódott a Csendes-óceánba, Pápua Új-Guinea közelében – állítja a Harvard Egyetem asztrofizikusa, Avi Loeb, aki expedíciót akar indítani a tárgy maradványainak megkeresésére – olvasható a Futurism tudományos portálon.

Az objektum 210 000 kilométer per órás sebességgel lépett a Föld légkörébe, de pályája is arról árulkodott, hogy nem a mi Naprendszerünkből származik. Az is kiderült, hogy az amerikai kormány már évekkel korábban értesült a látogatóról, az információkat azonban évekig titokban tartották – írja az Origo.

Az objektum eredetéről a kutatók még most sem tudnak túl sokat mondani, Avi Loeb szerint azonban egyáltalán nem kizárható, hogy mesterséges eredetű, idegen technika landolt bolygónkon.Loeb szerint a csillagközi meteorok összetételének elemzésével kideríthetjük, mesterséges objektumokról van-e szó vagy sem. Még jobb lenne, ha sikerülne felhozni néhány ép alkatrészt a potenciális idegen űreszközből, véli a tudós, aki expedíciót akar szervezni a CNEOS-2014-01-08 névre keresztelt objektum felkutatására.

A tudós emellett olyan mesterséges intelligencia vezérelte teleszkópon is dolgozik, ami idegen civilizációk létezésére keresne bizonyítékot.Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.