Hemzsegtek a cápák a vízben, ezért a rendőrség figyelmeztette a floridai strandolókat + videó

A floridai rendőrség figyelmeztetést adott ki a strandolóknak, hogy kerüljék el a környéken a cápákkal teli vizeket, miután az egyik egységük több tucatot filmezett le belőlük a partokhoz közeli területen.

Forrás: Origo.hu2022. 05. 09. 12:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A floridai Pasco megyei seriffhivatal közzétett egy videót, amin a parthoz közeli vizekben rengeteg cápa úszkál – írja a Dailystar híre alapján az Origó.Egyúttal figyelmeztették a hűsölni vágyó strandolókat, hogy legyenek óvatosak és tartsák be a biztonsági előírásokat.

A rendőrség szerint fontos, hogy legyen kéznél egy feltöltött mobiltelefon, elsősegélycsomag, és ha lehet, senki ne egyedül induljon el úszni.

Továbbá arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyerekeket soha senki ne hagyja egyedül a part menti vizekben.

A rendőrség szerint a felvételen látható cápák akár 2,74 méter hosszúra is megnőhetnek. Az állatok a nyári hónapokban, ami egybeesik a nyaralási szezonnal, rendszerint a sekély vizekbe húzódnak.

Szerencsére a cápatámadások ritkák Floridában, a rendőrség szerint körülbelül harmincszor nagyobb az esélye annak, hogy valakibe villám csapjon.

Az eredeti cikk és a cápákról készült videó IDE kattintva olvasható, illetve nézhető meg.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.