Évtizedek után nem Amerikából indít rakétát a NASA

Huszonhét év után ismét Ausztráliából indít rakétákat az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA – jelentette be szerdán Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök.

Forrás: MTI2022. 06. 08. 15:35
ALBANESE, Anthony
Gove-félsziget, 2022. június 8. 2022. május 2-án készített kép az ausztráliai Északi Területen található Arnhem Ûrközpontról. Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök június 8-án bejelentette, hogy huszonhét év után ismét Ausztráliából indít rakétákat az amerikai ûrkutatási hivatal, a NASA. Június 26. és július 12. között három rakétát lõnek majd fel az Arnhem Ûrközpontból. Ez lesz a NASA elsõ olyan kilövése, amelyet kereskedelmi ûrlétesítménybõl hajtanak végre az Egyesült Államokon kívül. Legutóbb 1995-ben, a dél-ausztráliai Woomerából indított rakétát Ausztráliából a NASA. MTI/AP/Equatorial Launch Australia Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 26. és július 12. között három rakétát lőnek majd fel az Északi Területen található Arnhem Űrközpontból. Ez lesz a NASA első olyan kilövése, amelyet kereskedelmi űrlétesítményből hajtanak végre az Egyesült Államokon kívül. Legutóbb 1995-ben, a dél-ausztráliai Woomerából indított rakétát Ausztráliából a NASA.

A három rakéta tudományos mérőeszközöket juttat majd az űrbe, melyekkel asztrofizikai kutatások végezhetők.
A többi között arra keressük a választ, hogy hogyan befolyásolja egy csillag fénye egy bolygó lakhatóságát– mondta el darwini sajtótájékoztatóján Nicky Fox, a NASA kutatója.

Enrico Palermo, az Ausztrál Űrügynökség vezetője úgy nyilatkozott, hogy az együttműködés megerősíti Ausztrália és az Egyesült Államok kapcsolatát a világűr békés felhasználásának terén.

Borítókép: 2022. május 2-án készített kép az ausztráliai Északi Területen található Arnhem Űrközpontról (Fotó: MTI/AP/Equatorial Launch Australia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.