Hétszáz éves csempészett szamurájkard került elő

Csaknem hétszáz éves japán szamurájkardra bukkantak a svájci vámhatóságok Zürich közelében egy autóban.

Forrás: MTI2022. 06. 01. 12:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1353-ban gyártott antik katana értéke 650 000 euró (258 millió forint) körül van.

Stuttgartból csempészték át Svájcba, és a vámhatóságok egy rutinellenőrzés során bukkantak rá egy svájci rendszámú járműben a kard adásvételi szerződése és a számla mellett. Az autó sofőrje, aki a lányával együtt utazott, nem regisztrálta az értékes szamurájkardot a thayngeni határátkelőnél, ahol Németországból Svájcba lépett.

A svájci hatóságok vizsgálatot indítottak, és megállapították, hogy a férfi a szamurájkard tulajdonosának megbízásából csempészte be az antik tárgyat az országba, amivel megsértették a svájci törvényeket.

A tulajdonost több mint 6000 svájci frank (2,3 millió forint) pénzbírságra kötelezték, a csempész férfitől pedig csaknem 54 000 svájci frankot (20 millió forint) szedtek be áfa formájában, és még további 800 ezer svájci frank (308 millió forint) büntetés megfizetésére is kötelezik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.