időjárás 9°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Ennyibe kerül az orosz-ukrán háború a világgazdaságnak + videó

Olasz divatmárka állja az ókori mozaik restaurálását

Forrás: MTI
2022.06.28. 10:23
Olasz divatmárka állja az ókori mozaik restaurálását

A Valentino-divatház finanszírozza az ókori Róma második legnagyobb közfürdőjéhez tartozó mozaik restaurálását – jelentette be Roberto Gualtieri főpolgármester.

A divatház július 8-án Rómában, a Spanyol lépcsőnél mutatja be őszi-téli kollekcióját, a divatbemutató óriáskivetítőkön az olasz főváros más pontjain is látható lesz. A show után a Róma egyik jelképének számító Caracalla-termákban tart nagyszabású fogadást a Valentino.

Egyelőre nem közölték, hogy mennyit költenek a mozaikok restaurálására. A divatház új, egészséges pálmákat is adományoz a városnak a Spanyol lépcsőnél lévő, betegeskedő példányok lecserélésére.

A divatbemutatóhoz kapcsolódva a Valentino megnyitja történelmi archívumát az ugyancsak a Spanyol lépcsőnél lévő székhelyén, ahol a show-t megelőző napokban tekinthetik meg a látogatók a régi ruhákat és szabásmintákat.

Holdkeltekor a város mesélni kezd

A város históriáját őrző helyszínek megnyitják kapuikat mindazok előtt, akik a múzeumok éjszakáján nem hajtják korán álomra a fejüket.

A divateseménnyel és a műemlékvédelemhez való hozzájárulással a Valentino „vissza akar adni valamit” Rómának – közölte Jacopo Venturini, a cég elnök-vezérigazgatója.

A júliusi eseményekkel Róma visszatér, mint a divat fővárosa

– jelentette ki az önkormányzat nagyobb rendezvényekért, turizmusért, sportért és divatért felelős tanácsnoka, Alessandro Onorato.

A divatbemutató alkalmából különleges kivilágítást kap a város, tíz helyszínt Valentino stílusában díszítenek fel, sokfelé lesznek transzparensek, óriástáblák és egyéb látnivalók.

A híres olasz divatházak közül a Tod's a Colosseum, a Fendi a Trevi-kút, a Bulgari a Spanyol lépcső felújítását finanszírozta az elmúlt években.

A kormány adókedvezménnyel ösztönzi a cégeket a műemlékek renoválásának és karbantartásának finanszírozására.

Borítókép: A Valentino divatház cégére. (Fotó: Valentino.com)

Ruha nélkül volt jó

Az örökbe kapott darabokat olyan rendezvényekre viszik majd el, amelyek nyitottak az iróniára.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.