Olasz divatmárka állja az ókori mozaik restaurálását

A Valentino-divatház finanszírozza az ókori Róma második legnagyobb közfürdőjéhez tartozó mozaik restaurálását – jelentette be Roberto Gualtieri főpolgármester.

Forrás: MTI2022. 06. 28. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A divatház július 8-án Rómában, a Spanyol lépcsőnél mutatja be őszi-téli kollekcióját, a divatbemutató óriáskivetítőkön az olasz főváros más pontjain is látható lesz. A show után a Róma egyik jelképének számító Caracalla-termákban tart nagyszabású fogadást a Valentino.

Egyelőre nem közölték, hogy mennyit költenek a mozaikok restaurálására. A divatház új, egészséges pálmákat is adományoz a városnak a Spanyol lépcsőnél lévő, betegeskedő példányok lecserélésére.

A divatbemutatóhoz kapcsolódva a Valentino megnyitja történelmi archívumát az ugyancsak a Spanyol lépcsőnél lévő székhelyén, ahol a show-t megelőző napokban tekinthetik meg a látogatók a régi ruhákat és szabásmintákat.

A divateseménnyel és a műemlékvédelemhez való hozzájárulással a Valentino „vissza akar adni valamit” Rómának – közölte Jacopo Venturini, a cég elnök-vezérigazgatója.

A júliusi eseményekkel Róma visszatér, mint a divat fővárosa

– jelentette ki az önkormányzat nagyobb rendezvényekért, turizmusért, sportért és divatért felelős tanácsnoka, Alessandro Onorato.

A divatbemutató alkalmából különleges kivilágítást kap a város, tíz helyszínt Valentino stílusában díszítenek fel, sokfelé lesznek transzparensek, óriástáblák és egyéb látnivalók.

A híres olasz divatházak közül a Tod's a Colosseum, a Fendi a Trevi-kút, a Bulgari a Spanyol lépcső felújítását finanszírozta az elmúlt években.

A kormány adókedvezménnyel ösztönzi a cégeket a műemlékek renoválásának és karbantartásának finanszírozására.

Borítókép: A Valentino divatház cégére. (Fotó: Valentino.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.