Cápatámadás a Bahamákon

Amerikai tengerjáró hajó utasa búvárkodott kedden a Bahamák vizein, amikor egy cápa rátámadt. A nő belehalt sérüléseibe.

Forrás: MTI2022. 09. 07. 8:59
null
Lisszabon, 2022. június 29. Bikacápa a Lisszaboni Oceanáriumban 2022. június 29-én, a világóceán helyzetével foglalkozó lisszaboni ENSZ-konferencia idején. A július elsejéig tartó óceánkonferencia egyik fõ célkitûzése olyan hosszútávú stratégia kidolgozása, amely megfordíthatja az óceánok és a tengerek vizének, élõvilágának és egész környezetének hanyatlását. MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao Fotó: Jose Sena Goulao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség szerint az 58 éves pennsylvaniai nő balesete a Bahamák északi részén található Green Cay népszerű búvárhelyszíne közelében történt.

– A nő családja bikacápaként azonosította a ragadozót – mondta Chrislyn Skippings, a rendőrség szóvivője az AP-nek.

A turista azután halt meg, hogy kórházba szállították és megkezdték az ellátását. A nő vasárnap indult Floridából egy hétnapos nyaralásra a Harmony of the Seas nevű hajó fedélzetén, kedden Nasssau partjainál vett részt egy kiránduláson.

A Karib-térségi cápatámadások többsége a Bahamák vizein történik, 2019-ben kettőt jelentettek, az egyik halálos volt, egy dél-kaliforniai turistára támadt három cápa a Rose-sziget közelében, a keddi balesettől kevesebb mint egy kilométerre.

2020 decemberében a francia Szent Márton-sziget vizein történt halálos cápatámadás, mely első volt a régióban.

Összesen legalább 32 cápatámadást jelentettek a Bahamákról 1749 óta, 13 történt Kubában a floridai székhelyű nemzetközi cápatámadás-adatbázis (International Shark Attack File, ISAF) szerint.

Borítókép: Illusztráció. Bikacápa a Lisszaboni Oceanáriumban 2022. június 29-én, a világóceán helyzetével foglalkozó lisszaboni ENSZ-konferencia idején (Fotó: MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.