Kiderült, hol késelte meg az igazoltató rendőrt a 16 éves fiú

Tagad az elkövető, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség, DUOL2023. 01. 27. 14:36
Váczi utca, Dunaújváros Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el annak a 16 éves fiúnak a letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítanak, miután szerda este késsel megsebesítette az őt igazoltató járőrt – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint egy rendőr január 25-én este azért jelent meg egy Fejér vármegyei település egyik társasházában, mert egy 16 éves lány nevelőapja rendőri segítséget kért a hétfő óta otthonról távollévő, és éppen a barátjánál megjelenő gyermekével kapcsolatban. Amikor a bejelentés ellenőrzésére a rendőr megjelent a lépcsőházban, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja éppen el akarta hagyni az ingatlant.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, de a fiú figyelmen kívül hagyta a rendőr felszólítását, ki akarta vonni magát az intézkedés alól, és megpróbált futva elmenekülni. A rendőr ekkor testi kényszert alkalmazott vele szemben, melynek a földön fekve is ellenszegült. A rendőrt folyamatosan próbálta lerúgni magáról, és többször ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a támadó hirtelen egy kilenc centiméteres pengéjű késsel megszúrta az intézkedő járőr lábszárát.

A rendőr a szúrás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az intézkedés alatt végig agresszívan viselkedő elkövető ellenállását egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével lehetett csak megtörni, aki ugyanabban az épületben lakik.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a fiatalkorú fiú őrizetét, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A gyanúsított tagadta a cselekmény elkövetését.

Az elkövető terhére rótt súlyosabb bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A nyomozó ügyészség, mivel fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, indítványozta a fiú letartóztatását. Erről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton hoz döntést.

A Dunaújvárosi Hírportál úgy tudja, hogy az eset Dunaújvárosban történt, a Római városrészben. A lap azt írja, hogy szerdán a közösségi médiában, egy helyi csoportban írtak az ügyről. A bejegyzésből nem derült ki pontosan, mi történt, és csak találgatásokat lehetett olvasni a hozzászólásokban is. A rendőrség csütörtökön adott ki hivatalos közleményt a történtekről.

Borítókép: A dunaújvárosi Váczi utca (Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/Laczkó Izabella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.