időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Márciustól fizetős lesz az egyik kedvenc levelezőnk

Magyar Nemzet
Forrás: hwsw
2023.02.07. 15:10
Márciustól fizetős lesz az egyik kedvenc levelezőnk

Átalakítja a Citromail ingyenes e-mail küldő rendszer működését a szolgáltatás norvég tulajdonosa: tavasztól előfizetéses rendszert vezetnek be. A változásokról szóló e-mailt a felhasználóknak küldték ki a napokban – mutatott rá a hwsw portál.

A tavasztól érvényes havi díj 1999 Ft lesz negyedéves vagy éves előfizetés választása esetén, több ezer felhasználót hozva kényszerű döntéshelyzetbe. Ha ugyanis maradni szeretne, hogy megszokott e-mail címét tovább használhassa, fizetnie kell, vagy átköltözteti a fiókját más nagy, ingyenes nemzetközi szolgáltatókhoz. Az előfizetést aktiválni kell, ezt április 12-ig tehetik meg a felhasználók. 

Illusztráció (Fotó: Citromail.hu)

Az átalakítások  a felületet is érintik, így február végétől teljesen eltűnhetnek a reklámok a Citromailről. Mivel a kezelőfelület megújul, így asztali böngésző mellett mobilról is használható lesz, valamint ezzel párhuzamosan kivezeti az üzemeltető a jelenlegi mobilalkalmazásokat – hívja fel a figyelmet a portál.  A felhasználók továbbá 10 GB-nyi tárhelyet kapnak a postafiókjukban. 

Mivel a fenti szolgáltatásokat ingyen is megkaphatja bárki, kérdés, hogy mennyi felhasználója marad a Citromailnek. 

A Citromail – mely egykor a Freemail mellett az egyik legnagyobb hazai ingyenes e-mail szolgáltatásnak számított – aktuális felhasználói bázisáról nincsenek rendelkezésre álló friss adatok – írják. A szolgáltatásban mindenesetre a hazai tulajdonosok már jó ideje nem láttak nagy üzletet, de legalábbis beszédes, hogy a rendszert tavaly nyáron eladta a Centrál Médiacsoport Zrt. egy norvég szolgáltatónak, a Fjordmail Internationalnek. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.