Harry hercegék csak komoly követelések ellenében mennek el Károly király koronázására

Számos követelése van Harry hercegnek és Meghan Markle-nak, akik állítólag csak bizonyos feltételek mellett hajlandóak részt venni III. Károly király koronázásán. Vajon teljesíti a palota ezeket a kéréseket?

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mirror.co.uk2023. 04. 03. 12:14
Harry herceg; Meghan hercegnõ; Mountbatten-Windsor, Archie Harrison
Fokváros, 2019. szeptember 25. Harry sussexi herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnõ a fiukkal az elsõ hivatalos külföldi útjukon Fokvárosban 2019. szeptember 25-én. A május 6-án született gyermek, Archie Harrison Mountbatten-Windsor a hetedik a brit trónutódlási sorban. MTI/EPA/Henk Kruger Fotó: Henk Kruger
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sussex hercege és hercegnője már egy ideje megkapta a meghívóját a Westminsteri apátságban 2000 fő előtt tartandó ünnepségre, ám még mindig nem jelentették be, hogy részt vesznek-e a ceremónián. Harryék és a királyi család viszonya soha nem volt még ilyen mélyponton, ami még inkább megnehezíti a koronázáson való részvételt – írja a Mirror.

Harry herceg, IV. Károly brit király másodszülött fia Spare (Tartalék) című emlékiratának kötetei egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását. A királyi családban meglévő konfliktus elmélyüléséhez nagyban hozzájárultak a könyvben leírt állítások. Emellett Harry dokusorozatban és interjúkban is botrányos dolgokat állított a palotáról, Katalinról és Kamilláról (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

A lap értesülései szerint a hároméves Archie és az egyéves Lilibet még csak meghívót sem kaptak. Az eddigi pletykák alapján azért, mert a kicsik még túl fiatalok. Ezzel ellentétben unokatestvéreik, György herceg, Charlotte hercegnő és valószínűleg Lajos herceg is ott lesz a ceremónián.

Tessa Dunlop királyi történész és szerző szerint „furcsa” lenne, ha Archie-t nem hívták volna meg az eseményre. A szakértő hozzátette, hogy Károly herceg mindössze négyéves volt, amikor az 1953-as koronázáson részt vett.

Hozzátették, hogy a történelmi esemény kínos módon éppen Archie herceg negyedik születésnapjára esik. A palota így azért is nagyon aggódik, hogy Harryék nyilvános születésnapi ünneplése elvonhatja a figyelmet Károly koronázásáról. Viszont ha Harry herceg egyedül megy, akkor távol kell maradnia fia különleges napjától.

Értesülések szerint Harry és Meghan szívesen részt venne a koronázáson, mivel ez kulcsfontosságú mérföldkő a család számára, de szeretnének egy kis elismerést fiuk ünneplésének is.

Források szerint Harry csak akkor hajlandó megjelenni a koronázáson, ha találkozhat személyesen apjával és Vilmos herceggel is, hogy tisztázhassák nézeteltéréseiket. Emellett az esetükben az is kulcsfontosságú kérdést jelent, hogy ki állhat a híres Buckingham-palota erkélyén. 

Felidézték, hogy Erzsébet királynő tavaly nyári ünnepségén Vilmos herceg és családja ott állhattak a balkonon, Harry, Meghan és a gyerekeik viszont nem. Harry herceg arra kérte a palotát, hogy a koronázás után a királyi család többi tagjával együtt állhasson az erkélyen.

Aggódnak a biztonságért Harryék

Sussex hercege többször is fegyveres rendőri védelmet kért, amikor ő és családja visszatért Nagy-Britanniába. Kéréseit azonban többször is elutasították. A palota magyarázata szerint azért nem jár fizetett rendőri kíséret nekik, mert már nem dolgozó tagjai a királyi családnak – tették hozzá.

Harry még jogi útra is terelte a kérdést, így áprilisban már a legfelsőbb bíróság előtt tárgyalhatják az ügyet. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a koronázásig döntés születik.

Vajon teljesíti tudja a palota Harry hercegék kéréseit? Annyi biztos, hogy a hercegnek egyre kevesebb ideje maradt arra, hogy eldöntse, részt vesznek-e a májusban tartandó koronázási ceremónián.

Borítókép: Harry sussexi herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnő a fiukkal az első hivatalos külföldi útjukon Fokvárosban 2019. szeptember 25-én. A május 6-án született gyermek, Archie Harrison Mountbatten-Windsor a hetedik a brit trónutódlási sorban (Fotó: MTI/EPA/Henk Kruger)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.