Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Mégis nyomozást indítananak Matthew Perry halálának ügyében

A Jóbarátok sztárja egy ketamin nevű szer hatásai miatt veszítette életét.

Forrás: BBC2024. 05. 22. 6:56
New York, 2023. október 29. 2015. február 17-én New Yorkban készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészrõl. Perry az 1990-es években a Jóbarátok címû tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án. MTI/AP/Invision/Brian Ach Fotó: Brian Ach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Los Angeles-i rendőrség nyomozást indít Matthew Perry halálának ügyében – adta hírül a BBC.  A vizsgálatok szerint az 54 esztendős színész tavaly októberben ketamin akut hatásai miatt veszítette életét.

A vizsgálat most azt szeretné kideríteni, honnan szerezhette a ketamint, amelyet a szervezetében találtak.

A szert szorongás és depresszió kezelésére alkalmazzák, a drogfüggőségéről ismert sztár halálának körülményeit vizsgáló jelentés szerint ebből korábban infúziós terápiát kapott. Csakhogy sajtóértesülések szerint a legutóbbi kezeléséből nem származhatott a szervezetében talált mennyiség, mert azt a halála előtt másfél héttel kapta, miközben a kiürülése ideje sokkal kevesebb. Nem világos tehát, hogy egyáltalán mit keresett a szervezetében a szer. A színész gyomrában nyomokban mutatták ki a kábítószert, és a jelentés szerint a testén nem találtak tűnyomokat.

Szakértők szerint a legvalószínűbb, hogy nem orvos által felírt, hanem „rekreációs” szerről volt szó. Ezt megerősíti az is, hogy sajtóhírek szerint orvosa leállította a ketamin infúziós kezelését, mert úgy értékelte, a depressziója rendben van.

A rendőrség egyébként rengeteg gyógyszert talált az áldozat otthonában, de illegális kábítószereket nem. A színész állítólag 19 hónapja tiszta volt, bár egyes források megkérdőjelezték, hogy ezzel kapcsolatban igazat mondott volna.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.