Az őszödi beszéd sajtója

Kiderült, hogyan kezelik az évfordulót a baloldali-balliberális médiumok.

Berszán György
2020. 05. 26. 11:54
null
Forrás: youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma van az őszödi beszéd tizennégy éves évfordulója. Őszöd mérföldkő, mert bizony beleroppant az ország, másfelől pedig éppen a felelős kormányzás ideáját semmisítette meg. Amit mindig is sejtettünk az úgynevezett baloldalról, az tételes igazolást nyert. Az őszödi beszéd dokumentumbeszéd, egyúttal a mai ellenzéki baloldal identitása és mindenkori kiindulópontja. Azóta is vita tárgya, hogy a magyar demokrácia gyengesége vagy erőssége az, hogy Gyurcsány Ferenc a mai napig a politikai élet meghatározó alakja lehet. Számunkra ez nem kérdés, de nézzük csak meg, hogy a baloldali-balliberális médiumok hogyan kezelték a gyászos évfordulót!

RTL Klub online: semmi. (Ha csak az nem, hogy máris beindult a Deák téri késelő bűntettének a relativizálása. Részeg volt és drog hatása alatt állt, állítólag, tehát haza is mehet.)

Klubrádió: semmi. (Ha csak az nem, hogy Orbán (ki más?) és tanítványai félnek, de szilárdak: a szerbiai hibrid rezsim újabb akciója Orbánt (ki mást?) is a világ eszébe juttatja.)

ATV.hu: semmi.

Blikk.hu: semmi. (Helyette: 9 óra 47 perckor „Ez a térkép megmutatja, hol és mennyivel lettek szegényebbek a magyarok a járvány alatt”. Így kell egy egyébként sikeresen megfékezett világjárványból vélt belpolitikai hasznot demagóg módon lefölözni.)

HírKlikk: semmi. (Ha csak az nem, hogy Németh Péter elvtárs felmelegítette a nyolc évvel ezelőtti botrányos Kertész Ákos-sztorit. Ma tehát megerősítést nyert, hogy a magyarok igenis genetikusan alattvalók.)

Átlátszó.hu: semmi. (De legalább nagyon aggódnak a tranzitzónákért és a migránsok jogaiért. A határon túli magyarok jogaiért nem kellene? Ők a közel-keletiekkel és az afrikaiakkal ellentétben legalább magyarok – ha ez mond valamit?)

444: semmi.

Index: semmi.

24.hu: semmi. (Ha csak az nem, hogy Cseh Katalint és Rig Lajost píározzák vastagon, hogy milyen jófejek voltak a járvány idején. Bocsánat, de ez most fizetős tartalom? Illene azért feltüntetni.)

Hvg.hu. semmi.

Inforádió 11 óráig: semmi. Az Inforádió esete egyébként nem a fentiekben látott szervilis papírforma, mert ez a médium az eddig felsorolt balliberális központoktól és NGO-któl eltérően valóban független, tárgyilagos és pártatlan. Ezért is fájó az őszödi évfordulós anyag(ok) tátongó hiánya.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.