Hiába hazudja az ellenzék, hogy nincs, van oltási terv

A baloldali politikusok soron kívül sorra beoltatják magukat, mert állítólag nem hallottak a sorrendről.

2021. 02. 02. 12:21
TÓTH Bertalan; HARANGOZÓ Tamás
Budapest, 2021. február 1. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2021. február 1-jén. Balról Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Az Országgyűlés a Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd kezdeményezésére tart rendkívüli ülést a koronavírus-járvány kezelését célzó, az ellenzéki pártok szerint elégtelen kormányzati intézkedések megvitatására. Az ellenzéki pártok négy javaslat tárgyalását és ezekben három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták. A parlamenti ülésen a Fidesz és a KDNP nem vesz részt, mert "politikai blöffnek" tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelben, és hallgatom az ellenzéket. Hallgatom, ahogy hazudnak. Ahogy azt üvöltik rekedten, azt sikoltják elfúlva, azt szajkózzák sunyin mosolyogva: nincs oltási terv. Már nincsen más „érvük”. Kifogyott ravaszdi Fletó hazugságzsákja. Persze nem tartok attól, hogy ha Dobrevával összedugják a fejüket, ne eszelnének ki újabb esztelenséget. Addig pedig azt tanácsolom fejszámoló Ferencnek, várja ki, ameddig az unió pecsétjével ellátott vakcinát vehet fel.

Várjon türelemmel, ne úgy, mint egykori harcostársa, Hiesz György, vagy mostani elvtársa, László Imre. E két, saját életét mindenki másé elő helyező, e másoktól bizalmat kapó városvezető, noha mindkettő polgármester, egyik sem ismerte az oltási tervet. Azaz sajnálták az időt ellátogatni a világhálón a hivatalos felületre, ott ismerkedve a tervvel. Arra ellenben nem sajnálták drága idejüket, hogy soron kívül, megelőzve az időseket, krónikus betegeket, egészségügyi dolgozókat, szociális ellátásban dolgozókat, rendvédelmi, közigazgatási, kritikus infrastruktúrában dolgozókat (miként a nem létező oltási terv előírja), beadassák maguknak a védőoltást. Ráadásul doktor bölcs László még kérkedett is vele az ATV-n. Sajtósa győzte ekképpen mentegetni: „ha tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja”. Hasonló tudatlanságban élhet, magára vödörnyi jeget zúdíttató Falus Ferenc, DK-közeli nyugalmazott orvos, volt országos tiszti főorvos, akit január elején oltottak be, szintén az egyenlőbb az egyenlők között alapon.

Fene nagy kapkodásukat azért nem értem, mivel a nem létező oltási tervnek megfelelően nyolcvan év feletti szüleimet (82, 85) múlt hétvégén hívta háziorvosuk, hogy értesítették: a héten kerül rájuk sor. Sorszámot kaptak, s azzal kell majd a megjelölt oltópontra vagy oltási központba elfáradniuk, avagy betegség esetén otthonukban vehetik fel az oltást.

Minek ide oltási terv, ha rögtönözve ennyire olajozottan képesek megszervezni a Koronavírus.gov.hu, vagy a Nnk.gov.hu oldalon hét pontba szedett nem létezőt. Meglehet, mégis van oltási terv, csupán dudálós Szél Bernadettnek nem kötötték az orrára? Naná, róla már Juhász Péter megmondta: „Bernivel nem kell kiteregetni a szennyest”.

Propagandasajtójuk már váltott, s árnyaltabban fogalmaz, amikor arról ír, változtatni kellett az oltási terven, mert nem érkezett elég vakcina. Most már elismerik az oltási terv létezését, lévén, ha nem lenne, változtatni sem igen lehetne rajta.

Noha helyesen írni sosem fognak megtanulni az ellenzéki képviselők, legalább a betűkkel ismerkedjenek, hogy kisilabizálhassák: oltási terv.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.