Teljességgel alkalmatlan unió

A szervezet, amelyik képtelen egy feliratról döntést hozni, messze van attól, hogy tagországaiba kellő mennyiségű vakcinát juttasson.

2021. 03. 20. 12:44
null
Forrás: a szerző felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ülök a fotelben, és nézem a védettségi igazolványomat. Mostanság találtam a postaládában a klasszikus méretű plasztik kártyát. Szerepel rajta egy QR-kód, felette a száma, a nevem, a személyi igazolványszámom, s a legfontosabb, a dátum, amikor megkaptam a koronavírus elleni védőoltást. Már, az elsőt, a másodikra majd a hónap végén kerül sor.

Ha most azt mondják magukban: hát, ez nem valami nagy történet, én készséggel egyetértek önökkel, ám a következő pillanatban vitába kell szálljak a gondolattal, amennyiben az EU mindössze ott tart oltási igazolvány kérdésében, hogy milyen szöveg szerepeljen azon. Mert ugye, nem kellene megbántani a be nem oltottakat. Netán az oltáselleneseket, a vírustagadókat. S természetesen a sokakat, akiket a Gyurcsány vezényelte, egyesült neomarxistafasiszta magyarországi ellenzék megtévesztett. Akik először a kínai, az orosz, most pedig az AstraZeneca-vakcina ellen viseltetnek meglehetős ellenszenvvel.

Ujjaim közt a védettségi igazolvány. Forgatom, böngészem, sehol nem lelem, mivel oltottak be. Szerencsére. Így nem kell majd szőnyegpadlóvágóval lekapargatnom a nem kívántat. Már az éppen, a nem létező belső uniós határok átlépésekor nem kívántat. Mivel az ígérethez híven, a vakcina típusa nincs feltüntetve, nem válhatok páriává, akit nem engednek be más országba, lévén kínai vagy orosz szérumot kapott. Ráadásul, mivel Modernát kaptam, Vágó István sem riogathat – miként tette az ATV-ben, amitől még a műsorvezető is felhorgadt –, mint gyógyszervegyész diplomás, mint számolatlan sok közül, az egyik DK-s szakértő, hogy ki tudja, mi van a kínai, meg az orosz fiolában, ki tudja, hat-e egyáltalán?

Meglehet, a szimpatizánsok bizonyosságot kaptak: ezek a keletiek fiziológiás sóoldatot csepegtetnek az üvegcsékbe. Ezeket veszi meg sok pénzért a Zorbán, az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyottak helyett. Vakarják a fejüket az EU bürokraták: most mit csináljunk? Vakarják a fejüket a képviselők, elfogadják-e a bizottság, szép, nagy QR-kóddal ellátott oltási igazolvány (hivatalosan Digitális Zöld Tanúsítvány – ne kérdezzék, miért) tervezetét. Nálunk már van efféle, meg Felső-Bajoroszágban, meg Görögországban. Az unió pedig tanácskozik.

Talán ebből a választópolgárok is látják, hogy az a 446 millió embert képviselő szervezet, amelyik képtelen egy francos kártyára kerülő feliratról döntést hozni, az mennyire messze van attól, hogy tagországaiba kellő mennyiségű vakcinát juttasson.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.