idezojelek

Itt az újabb őrület, az iskolások látják a kárát

Ilyet sem ehetnek többé a gyerekek.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Teknős Miklós

Lyon zöldpárti városvezetése megdöbbentő lépésre szánta el magát. A 2022-es tanévtől már nem kapnak a diákok cordon bleu-t az iskolai menzán. A liberális zöldek azzal indokolták a döntést, hogy szerintük a szóban forgó étel ultrafeldolgozott élelmiszer (jelentsen ez bármit is), ők pedig arra törekednek, hogy a tanulók tányérjára egészséges fogások kerüljenek – olvasható a V4NA cikkében.

A meghökkentő hírt, hogy a zöldek gyakorlatilag leszámolnak a franciák egyik ikonikus ételével, Gautier Chapuis élelmiszer-biztonságért felelős városi tanácsos is megerősítette.

Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi baloldal ádáz törléskultúrája (cancel culture) már elérte a tradicionális ételeket is. 

Természetesen ez a folyamat nem a cordon bleu-ről szól, illetve messze túlmutat rajta.

A lényeg a hagyomány, a tradíció és a múlt eltörlésén van. A liberálisok torz képére maszatolt világ a cél, ezért napjainkban a jelen újrakonstruálása folyik a nyugati világban.

Ehhez pedig arcátlanul és körmönfontan minden eszközt felhasználnak a zsoldosaik. Ezúttal a gyermekek egészséges étkezését tartják maguk elé pajzsként, amivel természetesen mindenki egyetért, pont ezt használják ki. De látni kell, hogy ez álszent duma, a jóemberkedés liberális álarca mögül ezúttal is kilátszik a kajánul vicsorgó liberális anarchia.

Jó, ha felidézzük a kommunista internacionálé sokat emlegetett részletét:

„A múltat végképp eltörölni,
Rabszolga-had, indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!”

Mert ha egy kicsit ízlelgetjük, forgatjuk agyunkban ezt a gondolatot és mellé tesszük az utóbbi évek liberális törekvéseit, kristálytisztán láthatóvá válik, hogy meg kell védeni a nemzeti értékeket, mert nagy veszélyben vannak az egész világon. Legyen szó éppen a családról, vallásról, nemi szerepekről, filmekről, képzőművészeti alkotásokról vagy éppen a cordon bleu-ről.

Borítókép: Illusztráció Fotó: Teknős Miklós

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.