idezojelek

Karácsony Gergely kemény, mint a kád széle

Nem lennénk Pintér Sándor helyében.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Havran Zoltán

A magyar politikai életben történt már egy-két furcsa eset. Volt olyan is, hogy bizony hazudott egy politikus a kamerák előtt, de ilyen dolog még egész biztosan nem esett meg. Történt ugyanis, hogy Karácsony Gergely főpolgármester új oldaláról

mutatkozott be a Partizán vasárnap esti adásának vendégeként, ahol a Városháza-botránnyal kapcsolatos házkutatásokra vonatkozó riporteri kérdésre az alábbi választ adta:

„Én elmondtam, hogy ez egy határátlépés, én ordítoztam a belügyminiszterrel. (…) Nem vagyok egy ordítozós típus, tényleg tízévente egyszer, de ez most volt.”

Ez azért nem semmi! Nem lennénk Pintér Sándor helyében. Ezek szerint hatalmasat tévedtünk, Gergely mégiscsak „keménycsávó”. Mert aki a belügyminiszterrel ordibálni mer, az bizony nem nevezhető félős nyuszinak. Hiszen pont ma mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a véleményét erről a főpolgármesteri kirohanásról a nemzetközi kormányinfón, ahol úgy fogalmazott, hogy ő 96 óta dolgozik együtt Pintér Sándorral, de még csak a hangját sem merte megemelni a jelenlétében. Milyen nagy szerencsénk van, hogy Budapest vezetője viszont van olyan kemény, hogy még ezt az eszközt is be tudja vetni, ha szükség van rá.

Karácsony Gergely a Partizán című műsorban megmutatta, hogy ő a „vessetek az az oroszlánok elé” bátor ideológiáját követi. Úgy látszik, Karácsony Gergely, ahogy a pesti mondás tartja, a Hősök terén aludt valamelyik éjszaka, azért lett olyan kemény egyszeriben, mint a kád széle.

Nem tudhatjuk biztosan.

De az az igazság, hogy ezt az esetet hallva sokkal inkább Woody Allen klasszikusa jut az eszünkbe, az Annie Hall című filmje a főpolgármester keménykedésével kapcsolatban, amikor Alvy Singer a főszereplő, a magát okosnak, bátornak és erősnek kamuzó hősszerelmesről csak ennyit mond, mintegy lerántva a leplet a hazugságáról, hogy: Vessenek a mókusok elé!

Az iménti utalás 2:00-nál tekinthető meg a videóban:

Hiszen a napnál is világosabb, hogy Karácsony Gergely főpolgármester úr maximum olyan módon tud ordítozni valakivel – a Politikai Hobbista című műsor után szabadon – , ha a Caps Lock gombot benyomva felejti a klaviatúráján.

Élőben ugyanis már közel sem ennyire bátor.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Havran Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.