idezojelek

Gyurcsány rajongója vagy a volt vezérkari főnök legyen a honvédelmi miniszter?

A háborús idők megfelelő vezetőt kívánnak.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined
2022. 02. 15. 16:51

Miközben a nyugati sajtó éppen minden napra orosz támadást valószínűsít Ukrajnában, Magyarország választáshoz készülődik. Napokon belül, talán még kedden, e cikk megjelenése után nem sokkal ki fog derülni, hogy a nyugati média egy valós eseményt jelzett előre az orosz offenzíva beharangozásával vagy pedig hitelességének utolsó tartalékait élte fel Joe Biden amerikai elnök hatalmi érdekeinek oltárán a háborús pszichózis megteremtésével. (Ha ez utóbbi a helyzet, annak súlyos következményei lehetnek, lásd a farkast kiáltó fiú meséjét.)

Akárhogy is, jelenleg háborús pszichózis van, a közvélemény jelentős része elhiszi, hogy az oroszok támadni fognak. Talán tényleg. Eközben Magyarországon április 3-án arról is dönthetnek az emberek, hogy ki legyen a hadügyminiszter.

Mindkét oldal esetében ismerni lehet a jelölteket.

A vörös sarokban Vadai Ágnes, Gyurcsány Ferenc rajongója. Nagy barátok ők. Vadai szakmai kvalitásai aligha kérdőjelezhetők meg, ugyanis ilyenek neki nincsenek. Vadai még egy percet nem töltött el a honvédségnél, legfeljebb politikai kinevezett aktatologatóként volt némi rálátása a területre.

A kék sarokban Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A hetvenes évek közepén a Kossuth Lajos Katonai Főiskola falai között szerezte első élményeit a tüzérségről. 1979-től szakaszparancsnok a 36. Páncéltörő Tüzérezrednél, a legendák szerint szabadidejében azóta is szívesen soroz meg harckocsikat, ami, valljuk be, jó mókának tűnik. Az 1980-as években a Szovjetunióban, a rendszerváltás után pedig az Egyesült Államokban képezte magát hadtudományokból. Tanulással, munkával és kitartással a legmagasabb szintre küzdötte fel magát: 2010 és 2018 között a Honvéd Vezérkar vezérkari főnöke. 2018-tól honvédelmi miniszter.

Tessék választani!

Borítókép: Vadai Ágnes és Benkő Tibor honvédelmi miniszter (Fotó: MTI)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.