idezojelek

Gyöngeségdemonstráció volt a hekkertámadás

Az, hogy a baloldalon már a kampányban fenyegetnek és attól várják a választási győzelmet, még sohasem vezetett sikerre.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
2022. 03. 29. 13:34

A baloldalt segítő hekker szabadcsapatok erődemonstrációt akartak tartani a konzervatív lapok, portálok elleni támadással. Feltehetően nem gondolták végig, hogy ezzel inkább gyöngeségdemonstrációt rendeztek, mivel a legtöbb ember arra asszociál a támadások nyomán, hogy aki ilyen nemtelen eszközökhöz folyamodik, az minden, csak nem erős. Másképp fogalmazva: rendkívül nagy bajban lehetnek a forradalmi baloldalon, ha már a polgári médiumok meghekkeléséhez folyamodnak. Egy futballcsapatot sem akkor tartanak erősebbnek, ha tagjai leveszik a cipőjüket és azzal próbálják ütlegelni az ellenfelet, mert a pályán, labdával, több szabályos gól rúgásával nincs esélyük a győzelemre.

A posztkommunista oldal tehetetlenségét bizonyítja a botrányos hekkelő hadművelet, amin az sem igen változtat, hogy azt mondják, nincs köze hozzá az összetákolt keverékkoalíciónak. Ugyan már, van-e ember szerte az országban, akinek be lehet adni, hogy a Támad a Mars! jelmondat jegyében a földönkívüliek elégelték meg a konzervatív média túlzott vitalitását és eredményes tömegfelvilágosító, tájékoztató tevékenységét? Ha meg mégis marslakók lettek volna az elkövetők, akkor igen rossz szolgálatot tettek a baloldalnak, mert azt a hatást keltették, hogy kívülről kell megtámogatni őket a legdurvább eszközökkel, annyira rosszul áll a szénájuk.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De ki az a krónikusan pihent agy, aki azt képzeli, hogy a választópolgárokat egy ilyen sunyi beavatkozás elrettentheti a Fidesz támogatásától és szimpátiakeltő lehet a bizonytalan szavazók szemében? Oly mértékben kontraproduktív kísérlet ez, és a konzervatív sajtó és politika ázsióját növeli, hogy szinte már várjuk, mikor zendítenek rá a gyanúsításra, miszerint az egész hekkertámadás a gaz jobboldali propaganda műve, hogy maguk felé tereljék az emberek rokonszenvét.

Figyelemreméltó: a bűnügyi szaknyelvet alkalmazva, ráutaló magatartást tanúsított a balos összenőtt koalíció és médiája. Ha valaki talál egyetlen icuripicuri elítélő nyilatkozatot, kéretik megküldeni számunkra. Merthogy egyetlen ilyen sem volt. Sőt, inkább azt cikizték, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter megszólalt az ügyben, s ítéletet mondott a sajtószabadság elleni terrorisztikus támadásról. Márpedig ez a cinkos baloldali hozzáállás azt jelenti, hogy nagyon is tetszett nekik a jogállamellenes attak. A MÚOSZ elnöknője még azt is megengedte magának, hogy úgy vélekedjen: az akció „inkább tekinthető kiállásnak a szabad sajtó mellett”. Ezek szerint helyesli azt az üzenetet, amit a hekkerek írtak ki a megtámadott online lapokra: „Kormányzati propaganda helyett független sajtót!” Ez pedig annyit tesz, hogy a szélsőbaloldalivá vált újságírószervezet és általában a mind szélsőségesebb hazai baloldal szerint csak az lehet független, ami baloldali.

Miként egyeztetik össze ezt a magatartást a jogállamisággal? Sehogy. Csak annyira, amennyire a pártállam idején. Amikor azt verték mindenkibe, hogy attól van sajtószabadság, hogy mindent meg lehet írni, ami a szocialista társadalom építésével összeegyeztethető. Akik ma több évtized múltán ugyanazt a kommunista sajtószabadság-definíciót vallják, megrekedtek ezen a szinten. Ha tehát egy újság, orgánum nem baloldali, az szerintük nem független, tehát nem szabad, vagyis szabadon támadható, megszüntethető.

Sajnálatosan az emberekről is ilyen diktatórikusan gondolkodnak. Ennek a következményeit láthattuk legutóbb az idős úr földre vitelében egy DK-gyűlésen és abban is, hogy képesek a kormányzati népszavazási plakáton azt firkálni a gyermekét ölelő anyára: „Hülye anya”. Szomorú, de tény: az agresszív, támadó politizálásra a baloldalt marxista-leninista hagyományai predesztinálják. Az úgymond forradalmi magatartás a köreikben dicséretes, sőt követendő, elvárt tulajdonság. Ezért nem fognak leállni az erőszakos, fenyegető, garázda cselekményekkel.

Nem létezik azonban olyan ország, ahol bevált volna a fenyegető kampány. Rendszeresen megtörténik, hogy a baloldal hatalomra kerül, majd erőszakosan, jogaikat semmibe véve lép föl az emberekkel szemben. De az, hogy már a kampányban fenyegetnek és attól várják a választási győzelmet, még sohasem vezetett sikerre. Összekeverték a sorrendet és ezt már nemigen hozhatják helyre. Hekkertámadásokkal és támogatásukkal főként nem.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: 123rf)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.