időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

A baloldal el akarja hallgattatni a Mediaworks portáljait

Politikai támadás ért jobboldali lapokat kevesebb mint egy héttel a választások előtt

Magyar Nemzet
2022.03.28. 09:48 2022.03.28. 17:49
Politikai támadás ért jobboldali lapokat kevesebb mint egy héttel a választások előtt

Hétfőn reggel elérhetetlenné vált több online jobboldali portál, mint például a Nemzeti Sport, a 888, a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld és a Mandiner. Az online lapokon nemsokkal a leállás előtt az alábbi üzenet jelent meg:

Ez a weboldal a kormányzati propaganda része! Elhozzuk az igazságot nektek! Kormányzati propaganda helyett független sajtót!

Egyértelműen politikai hekkertámadásról van szó, hiszen a kicserélt szövegek helyén arról is lehetett olvasni, hogy Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt ígéreteiből már több tucat teljesült.

Emellett fontos megemlíteni, hogy a magyar sajtó ezen szegmense a baloldal számára számos kínos ügyet tár fel. 

A mostani egyébként nem az első kibertámadás a jobboldali sajtó ellen. Legutóbb tavaly októberben tett kísérletet egy ismeretlen hekkercsoport bizonyos jobboldali portálok ellehetetlenítésére. Akkor az Origó, a most is érintett Mandiner, a békemenetet szervező CÖF–CÖKA honlapja ellen, valamint a Magyar Hírlappal szemben is indult terheléses támadás. A mostani, politikai támadás elkövetői egyébként az Anonymous-csoport tagjaiként állították be magukat, bár azt nem tudni, hogy tényleg ők állnak-e az incidens mögött. A Mediaworks Hungary a rendőrséghez fordul és feljelentést tesz. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

 

Támadás a jobboldali sajtó ellen

A MÚOSZ elnöke szerint a hekkertámadás „kiállás a szabad sajtóért”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.