idezojelek

Haddelhadd

Akármilyen balhét is szervez a magyarországi baloldal a szavazókörökbe, nagyon észnél kell lennünk!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

– Abba a körbe, amelyik számol, vagy mondjuk Karcagon, ahol az egyes választókör számolja az összes ilyet, oda olyan embert kell beküldeni, aki végig fogja balhézni akár az egészet – adta ki a napiparancsot április 3-ára Lukács László György, a Jobbik alelnöke a Magyar Nemzet birtokába került felvételen.

Tehát oda kell menni, és végigbalhézni az egész választást. Lesz itt hadd el hadd!

Hogy mit ért „balhé” alatt a parizeres ember alvezére, azt nem részletezte. Ám az elmúlt évek kényszerzubbonyért kiáltó ellenzéki hőzöngéseiből kiindulva vannak elképzeléseink. Talán látványosan hasra vágja magát tarkóra tett kézzel a szavazóköri linóleumon, hogy „k..va erős képek” készülhessenek róla a The New York Times-ba. Esetleg fölcsimpaszkodik a legközelebbi korlátokra, mint a lószerszámos lódoktor. Netán teli tüdőből belesípol a szavazóköri elnök arcába, ahogyan Kabul (és Marbella) Rózsájától tanulta. Vagy lökdösődni kezd a biztonsági őrökkel, mint Varju László. A lehetőségek száma végtelen. A lényeg: balhé legyen. Végig. Erre buzdít Jakab Peti helyettese a felvételen.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, vesztét érzi az ideiglenesen Magyarországon állomásozó ágensbaloldal. Tudniillik: aki nyerni készül, az nem szokott ribilliót hirdetni. Az behűti a pezsgőt, és előkészíti a legfogkrémreklámszerűbb mosolyát a győzelmi beszédhez.

Aki viszont balhét szervez, az már beárazta a vereségét. Az már előre a kifogásokat gyártja földúlt rajongóinak a bukásra. Lejárt szavatosságú magyarázkodásokat, miért nem sikerült Soros-kolbászba töltve, fasiszta-kommunista szivárványkoalícióban sem a győzelem. Dehogy azért, mert buták, gonoszok, nemzetellenesek, akiket a magyarok többsége megvet! Dehogy azért, mert még egy határidőnaplót sem képesek vezetni, nemhogy egy várost, pláne egy országot! Nem azért, mert mindenre is alkalmatlanok – fenét! Hanem mert a Fidesz csalt. Kedvenc mantrájuk: tíz éve Orbán átrajzolta a választókerületeket, méghozzá olyan trükkösen, hogy közben leradírozta a térképről a baloldali szavazókat, bizony. Voltak – nincsenek. Ezért nem nyernek azóta Böszméék.

És a legfrissebb csalás ez a Lukács László György által beígért eset lesz: lám, rászóltak/kényszerzubbonyt húztak a jobbikos delegáltra Karcagon, amikor az a földre/korlátra vetette magát, randalírozott, óbégatott. Mi ez, ha nem csalás? Kész is a magyarázat a vereségre.

Akármilyen balhét is szervez a magyarországi baloldal a szavazókörökbe, nagyon észnél kell lennünk. Békésen, törvényesen, de csírájukban el kell fojtani az anarchista akciókat! Felvételt kell készíteni a balhézókról, s azonnal rendőrt hívni. A választás rendjének megzavarása bűncselekmény, akár három év börtön lehet a „jutalma”.

Ám hiába érzi vesztét a baloldal, ezt a választást a nemzeti oldal még nem nyerte meg. A közvélemény-kutatások legfeljebb a mezőnyfölényt mutatják, a gólokat viszont csak vasárnap lehet belőni. Aki elbizakodottan otthon marad („Már zsebben a győzelem, nem fárasztom magam…”), azt kockáztatja, hogy egy balhézós, háborúzós bábkormány kerüljön hatalomra. Egy vasárnap délutánt megér, hogy utána legyen négy nyugodt évünk.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, mögötte a második sorban frakciótársai: Farkas Gergely, Lukács László György és Szilágyi György (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.